Şair Kağan Kök ile yüz yüze tanışmasak da gıyaben, değerli dostum, Haydar Çamalan aracılığıyla tanıştık. Öyle ya konu şiir, edebiyat olunca yüz yüze tanışmasak da yüreğimiz aynı heyecanla atıyor. Birbirinden değerli şiirlerinin yer aldığı, İzan Yayıncılıktan çıkan, ZAMAN SIZDIRMAYAN SAAT Kitabını imzalayarak Haydar dostum eliyle bana ulaştıran Kağan dosta bir kez daha teşekkür ediyorum.
Kitap üç bölümden oluşmakta; birincisi, ANLAŞMA VE DÖRTLÜKLER, ikincisi, DÜNYAYA ALTI SONA, üçüncüsü ise, ŞİİR VE ZAMAN. Sizlerin de zevkle okuyacağınızı umduğum kitaptan bir şiir ve Kağan Kök’ün biyografisiyle yazıma son veriyorum.
KUKLA VE ZAMAN
Hatıradır bir tek çürüdükçe saklanan
Şu kırık kukla gövdeleri de saymazsak
Gün geçtikçe daha iyi tanıdığımız
Kendimizdir bizi gerçekten en çok aldatan
Kimseler kendine bakmıyor artık
Aşk çürüyor hayatımızdan
Aynalar başkalarını gösteriyor
Ah o yansıma denen yalan
Ey çocukluk günlerimde
Sökülmüş bir caddeden düşen zaman
Her kim bulduysa geri getirmedi
Ve hiçbir şeyi unutulmadı bu olayı
Sonra hepimizin usanıp aramaktan
Oturup yeniden diktik
Tıpkı kendine benzeyen o zamanı ve kuklayı
Kağan Kök, 1966 yılında Ankara’da doğdu ve 1979’da İstanbul'a taşınana kadar doğduğu şehirde yaşadı. İstanbul’u gerçek şiirleriyle ve şairleriyle tanıştığı ilk şehir olarak tanımladı. 1983 yılında girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nü 1988 yılında bitirdi. Çalışma hayatına 1990 yılında İstanbul’da başladı ve mesleği ile ilgili uluslararası bir şirkette 10 yıldan fazla çalıştıktan sonra 2000 yılının aralık ayında Avustralya’nın Sidney şehrine göç etti. İstanbul'da yaşadığı yıllarda çeşitli dergilerde şiirleri ve bir denemesi yayınlandı. İcmal, Hatırlamaya, İkilem, İritasyon, Tangolar, Çiftçiler adlı şiirleri ile Kafka’nın K’sı adlı denemesi, İblis dergisinde, Sakal, Ludmila, Geçici Beyaz, Söz Düserek Payidar, Kunduz Düşleri 3’te (1. baskı Kasım 1995); Satranç, Çıkış, Hürriyet Gösteri Dergisi’nin Haziran 1996 sayısında; Yalnızlık Kalesi, Bizden Yana Şiir, Varlık Dergisi’nin Aralık 1996 sayısında; İntihar, İTÜ mezunları Derneği Dergisi’nin Ocak 1998’de yayınlanan yedinci sayısında, Aşklar Sancısı, Ağustos 1999’da Milliyet Sanat Dergisi’nde yayınlandı.
1995 yılında Yunus Nadi şiir ödülünü aldığı ilk şiiri dosyası, Kum Resmi, adıyla Hera şiirden 1999 yılında kitap olarak çıktı. Türkiye’den uzakta yaşadığı dönemde yayın dünyasıyla ilişkiyi azaldıysa da şiir yazmayı daima sürdürdü. Uzunca bir aradan sonra, Bisiklet, Rüzgâra Karşı İşemek şiirleriyle Sincan İstasyonu Dergisi’nde göründü.
İnternet üzerinde yayınlanan çok dilli sanat dergisi bachibouzouck’da şiirleri yayınlandı. Zaman Sızdırmayan Saat, şiirin şairin ikinci kitabıdır.