İnsanoğlu tuhaftır. Öyle ki; ağzını açtığında dürüstlük, vicdan, hakkaniyet, adalet, vefa, iman, “delikanlılık”, vatanperverlik ve ahlaktan dem vurmaktan çekinmez.  Sanırsın ki bir abidedir lakin yaşantısına bir bakarsın lağım çukurudur. Mesela;

Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, yetimin hakkını ve kamu malını sömürmek, devletin malı deniz hesabı yapmak, güzel ahlakla alakalı mıdır?

Türk çiftçisi, malını maliyetine bile satamayacak haldeyken, dışarıdan tohum ithal etmek, tarım alanlarını beton rantına peşkeş çekmek, gübre fiyatlarını Arş-ı Âlâ`ya çıkarmak vicdana sığar mı?

Yıllarca geçimini hayvancılıktan sağlayan onlarca şehrimiz varken, bunu desteklemek yerine, elin Güney Amerika kıtasından hastalıklı hayvanları ithal etmek ne demektir?

Görünürde sırf kendi politik görüşünde değil diye karşısındakine ana – avrat küfrederken, arka planda ticari ortaklıklar yapmak çok mu doğru davranıştır?

Karşı karşıya gelsen kaçacak delik arayacağın adama, sosyal medya üzerinden hakaretler etmek, dava edilince davayı geri çekmesi için yalvar yakar olmak “delikanlılık” mıdır?

Ortam oluşunca, 3 liralık malı 30 liraya satarak milleti keriz yerine koymak sonra 1 liralık kiran 20 liraya çıkınca ortalığı yangın yerine çevirmek adalet midir?

Gazetedeki köşesinde, ya da ekranda, nemalandığın insanı ne olursa olsun övmek, devran dönünce anında karşısına geçmek gazetecilik öğretisiyle uyuşur mu?

Sokakta elin karısına – kızına kötü gözle bakarken, biri senin eşine, akrabana laf ettiğinde ağzından ateşler saçmak hakkaniyet midir?

Kul hakkından korktuğunu beyan edip, milletin ekmeğiyle oynamak iman göstergesi midir?

3 kuruşa çalıştırdığın için mültecilere sahip çıkıp, kendi insanın yiyecek ekmek bulamadığını bilerek yaşamak vatanperverlik midir?

Kendi gözümüzdeki merteği görmeden, karşındakinin çöpüyle uğraşmak ata sporumuz haline geldi. Politikacılardan, yöneticilerden medet umuyoruz, haklıyız haklı olmasına da, böyle yaşayan bir toplumun içinden çıkan politikacıların, yöneticilerin, nasıl olmasını bekliyoruz acaba? Haydi, kalın sağlıcakla, tabii kalabilirseniz.