Geride bıraktığımız hafta Antalya dört gün süren ve dünyanın birçok ülkesinden gelen bin kadar uzman futbol...

Geride bıraktığımız hafta Antalya dört gün süren ve dünyanın birçok ülkesinden gelen bin kadar uzman futbol insanını ağırladı.

Geçtiğimiz yıl ilki yapılan, ‘WinterLeague Convention hosted by AntalyaSpor’ (WL Convention) organizasyonunun basın danışmanlığı görevine getirilmem nedeniyle, ben de oradaydım. Yerli ve yabancı çok sayıda basın mensubunun da yakından izlediği etkinlik, futbol âleminin çok önemli isimlerinin buluşmasına neden oldu.

Yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın da en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Antalya’yı, bununla bağlantılı olarak tüm yurdun spor turizminde de öncelikli tercih olması için gerçekleştirilen WL Convention, ortaya çıkan tablo itibarıyla ve de tam anlamıyla rüştünü ispat etti.

Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Futbol Federasyonu, Antalya Valiliği, Antalya ve Erzurum Büyükşehir Belediyeleri, Antalya’nın çeşitli ilçe belediyeleri, Spor Toto ve çok sayıda kurumun doğrudan destek verdiği organizasyon, gecesini gündüzüne katan onlarca insanın emek birikimiyle hatasız bir şekilde sonuçlandı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin yaptığı ve futbol gündeminin en başına oturan açıklamalarıyla perdelerini açan şölene, dört gün süresince birçok önemli isim katıldı.

Aralarında Hamit Altıntop, Cüneyt Çakır, Sol Campbell, Cevad Prekazi, Daniel Pancu’nun da olduğu futbol insanları dört günde yapılan 21 panelde konuk oldu.

Sağlıktan spor turizmine, kulüplerin gelirlerini arttırmasından sponsorluk çalışmalarına, yeni spor medyasından korsan yayınlarla mücadeleye dek, pek çok konuyla futbol enine boyuna masaya yatırıldı.

Spor teknolojisi üreticisi firmalar ve katılımcıların yüzyüze gerçekleştirdiği B2B temasları da organizasyonun bir başka öne çıkan özelliğiydi.

Günümüz futbol endüstrisinde önem ve değeri ağırlık kazanan scouting verileri de, yapılan panellerle uzmanları tarafından dile getirildi.

Futbolun en büyük gelir kaynaklarından olan yayın konusunda en büyük açmazın, kaçak yayınlar olması hayli detaylı biçimde yapılan sunumlarla izleyenlere aktarıldı.

Kadın futbolundaki gelişmeler, özellikle ülkemizdeki kadın futbolcuların yaşadığı sıkıntılar samimi bir şekilde dile getirildi.

Kısacası, futbolun tüm ögeleri, bu sihirli oyunun tüm paydaşlarıyla birlikte enine boyuna ele alınıp sorunlar masaya yatırıldı.

Dev organizasyonun sonunda, görüşlerini aldığım tüm katılımcıların ortak kanısı, WL Convention’ın futbol ve turizm adına çok önemli bir misyon üstlendiği ve gelecek yıl, daha da geniş bir katılımla bu işlevini sürdüreceği doğrultusundaydı.

Kalın sağlıcakla…