Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, '8'inci Aile Şurası'nda konuştu. Göktaş, Filistin halkının da diğer tüm milletler gibi özgür ve bağımsız yaşamaya hakkı olduğunu söyleyerek, "Fakat 75 yıldır Filistin’de aileler parçalanıyor, yerinden ediliyor ve geldiğimiz noktada artık pervasızca kadın, çocuk, yaşlı demeden siviller hedef alınıyor. Dünyanın gözü önünde çocuklar ve kadınlar İsrail yönetimi tarafından katlediliyor. İnsanların yaşam hakkını yok sayan, aileleri yok eden, başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere sivilleri mağdur eden bu anlayışa karşı, tüm dünyayı Türkiye gibi sağlam bir tavır almaya çağırıyoruz" dedi.
'Net bir tavır aldık, almaya da devam edeceğiz'
Göktaş, Türkiye Yüzyılı hedefine ulaşmanın yolunun tüm tehditlere karşı aile kavramını korumak, aileyi ve bağlarını güçlendirmekten geçtiğini vurgulayarak şunları söyledi:
"Bu sebeple aile bağlarımıza her zamankinden daha fazla sahip çıkacak, aile bağlarımızı sarsacak yaklaşım ve uygulamalara karşı daha fazla teyakkuzda olacağız. Aile, kadının ve erkeğin, sevgi ve merhametle, birlik ve beraberlikle, alın teri ve fedakarlıkla var ettiği vatandır. Aile, geçmişten bugüne evlatlarımızın milli ve manevi değerlerimizle yoğrulup güçlü bireyler olarak yetiştiği yuvadır. Aile, geleneklerimizin, göreneklerimizin aktarıcısı olan yaşlılarımızın hanelerimize getirdiği huzurdur. Aile, çocukluktan itibaren hayatın dalgalı denizinde dönüp dolaşıp geldiğimiz güvenli bir limandır. İnsanın, çağın yol açtığı fırtınalarda sarsılmadan, güvenle yoluna devam edebilmesi için zorda kaldığında sığınabileceği bir limanın olması gerekir. İşte o liman, o vatan, o yuva, o huzur ailedir. Biz, çınarlarımızın gölgesinde büyüyen bir nesiliz. Yaşlılarımıza sahip çıkmak, medeniyetimizin ve manevi değerlerimizin ayrılmaz bir parçasıdır. Aileleri bir arada tutan en güçlü bağ, kuşaklar arasındaki bağdır. Bakanlık olarak, bu bağları korumak ve güçlendirmek için hep çalıştık, çalışıyoruz. Ailede güven ve huzur ortamını bozan her türlü şiddet karşısında, hak sahiplerini koruyan, net bir tavır aldık, almaya da devam edeceğiz."
‘Aile güçlü olursa, toplum güçlü olur’
Göktaş, aile odaklı tüm hizmetleri, ülkenin 81 ilindeki Sosyal Hizmet Merkezleri ile halka doğrudan ulaştırdıklarını bildirerek, "Ayrıca hizmet alanlarımızı evleri de kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Aile kavramının korunabilmesi için gençlerimizi aile kurmaya teşvik etmenin yollarını açmaya çalışıyoruz. Aile ve Gençlik Bankasıyla verilecek evlilik kredisinin yeni evlenen çiftlere yuva kurmanın mutluluğunu yaşatacağına inanıyoruz. Aile kurumunu var eden kadınlarımızı, annelerimizi hayatın çeşitli alanlarında ev içinde, toplumsal hayatta desteklemeye devam ediyoruz. Biliyoruz ki kadın güçlü olursa aile güçlü olur. Aile güçlü olursa, toplum güçlü olur. Bu sebeple, kadınların iş ve aile hayatının uyumunu sağlamak için politikalar üretiyoruz. Gerek çalışma alanında gerek karar alma mekanizmalarında kadınların katılımının gitgide artması için çalışmalarımızı çeşitlendiriyoruz. Aile kurumunu besleyen ve büyüten babalarımızın eş ve çocuklarıyla saygı, sevgi ve merhamet eksenli ilişki kurması için çaba gösteriyoruz. Ailelerin göz bebeği, milletimizin geleceği olan çocuklarımıza yönelik bütün çalışmalarımızda aile sıcaklığını korumaya özen gösteriyoruz. Tüm çocuklarımızın huzurlu, güvenli ve merhametli bir aile ortamında, milli ve manevi değerlerine bağlı, dürüst, erdemli ve ahlaklı şahsiyetler olarak yetişmeleri için çalışıyoruz. Hepimiz biliyoruz ki hayat ne kadar değişse de insan doğasına en uygun şartlar yine aile ortamında sağlanıyor" ifadelerini kullandı.
Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.