Filistin'e açık destek veren ABD'li oyuncu Susan Sarandon, yetenek ajansı tarafından ayrılırken, aynı şekilde Filistin'e destek açıklamalarıyla bilinen Meksikalı oyuncu Melissa Barrera da katılacağı filmin kadrosundan çıkarıldı.

Time dergisinin haberine göre, ABD'li oyuncu Susan Sarandon'ın çalıştığı yetenek ajansı United Talent Agency (UTA), Filistin'e destek açıklamaları nedeniyle Sarandon ile işbirliğini sonlandırdı. UTA sözcüsünün iddiaları doğruladığı haberde, Sarandon'ın son dönemde katıldığı Filistin destekçisi etkinliklerin ardından bu kararın alındığına dikkat çekildi. Sarandon'ın, katıldığı etkinliklerde, "Şu anda Yahudi olmaktan korkan pek çok insan var ve (bu kişiler) bu ülkede Müslüman olmanın nasıl bir şey olduğunu hissediyorlar" şeklinde ifadeler kullandığı belirtildi. Önceki sosyal medya paylaşımlarında da Sarandon, " Gazze'de olanları önemsemeniz için Filistinli olmanıza gerek yok. Filistin'in yanındayım. Herkes özgür olana kadar kimse özgür değildir" şeklinde değerlendirmelerde bulunmuştu.

Time dergisinin haberine göre, Meksikalı oyuncu Melissa Barrera, yer alacağı "Çığlık 7" filminin kadrosundan, Filistin'e destek veren paylaşımları nedeniyle çıkarıldı. Barrera'nın Instagram hesabından yaptığı paylaşımlarda, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdiği ve Batı medyasını "tek taraflı" olmakla suçladığı belirtiliyor.

Muhabir: Şevval Ateş