SEVGİ GÜLDOĞAN

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Ankara Kent Konseyi’nde düzenlenen “SözOnda” programına katıldı. Programda, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç moderatörlük yaptı.

Mühendis ve siyasetçi kimliğiyle tanınan Dr. Fatih Erbakan, programa kendi hayatından kısa anekdotlar paylaşarak başladı. Ardından, babası Necmettin Erbakan’ın siyaset hayatına dair kısa değerlendirmelerde bulundu. Erbakan, aynı zamanda partisinin misyonu ve vizyonu üzerinde yürüttükleri çalışmalarla ilgili katılımcılara bilgi verdi.

SİYASET VE MEDYA ALANINDAKİ SON GELİŞMELER DEĞERLENDİRİLDİ

Aynı zamanda İstanbul Milletvekili olan Erbakan, Türkiye’deki son dönemde yaşanan ve medyada sıkça yer alan siyaset ve medya alanlarındaki tutuklama ve sorgulamaları değerlendirdi. Ayrıca, Meclis’te kabul edilen ve başıboş sokak köpekleri derinden ilgilendiren uyutma ile ilgilitepki çeken düzenlemeleri ele alarak, bu yasa ve uygulamanın sonuçları üzerine açıklamalarda bulundu. Katılımcılar ve moderatör Suat Kılıç’ın sorularını yanıtlayan Erbakan, programda önemli mesajlar verdi. Programın açılış konuşmasını ise, AKK Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Öztürk gerçekleştirdi.

AŞILAR KONUSUNDAKİ ENDİŞELER GÜNDEME GELDİ

Programın ilerleyen bölümlerinde Suat Kılıç, pandemi döneminde Fatih Erbakan’ın faz aşamaları tamamlanmamış aşılarla ilgili yaptığı açıklamalara dikkat çekti. Kılıç, bu aşıların insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin, yeniden seçilen ABD Başkanı Donald Trump tarafından da fark edildiğini belirtti. Kılıç, "Milli Görüş, Türkiye’nin uyandırma servisidir" sözünü anımsatarak, Erbakan’a aşılar konusundaki düşüncelerini sordu.

Erbakan, pandeminin başından itibaren aşılarla ilgili endişelerini dile getirdiklerini ve bu endişelerini toplumla paylaştıklarını belirtti. mRNA aşılarının son derece tehlikeli olduğunu ifade eden Erbakan, “mRNA aşısı, hücre çekirdeğine mesaj taşıyan ve hücre çekirdeğine etki edebilen bir aşıdır. Bu durum, genetik yapıya verebileceği zararın ciddi sonuçlara yol açabileceğini gösteriyordu. Bazı kesimler tarafından tiye alınmıştı, ancak şu ana kadar genetik açıdan bir sıkıntı görülmedi. Fakat içerdiği grafen maddesi nedeniyle sağlığa zarar verme riski bulunuyor. Kalp krizi, emboli gibi vakalarla ilişkilendirilen ciddi endişeler vardı. O dönemde bilim insanlarıyla sürekli iletişimde olduk ve onların endişelerini toplumla paylaştık.” dedi. Ayrıca Bakanlık ile aşılama sonrası kalp krizi vakaları hakkında yaptıkları açıklama taleplerinin geri çevrildiğini de ifade etti.

İSRAİL’LE TİCARET VE FİLİSTİN MESELESİ

Fatih Erbakan, Gazze ve İsrail arasındaki ateşkesi ve ticaret ilişkilerini de gündeme getirdi. Erbakan, "31 Mart seçimleri öncesi bu konuda bir uyarı yapmıştık. Seçim dönemindeki mitinglerimizde bunu vurgulamıştık. Bu, hem insani bir görev hem de inancımızın bir gereğiydi. Sonrasında iktidar kanadı, ne kadar gecikmeli de olsa İsrail’le yapılan ticareti kestiklerini itiraf etti. Ancak sonrasında ticaretin Filistin’le 15-16 kat arttığını, çimento, demir ve çelik gibi maddelerde 5 bin kat 6 bin kat artışlar olduğunu gördük. Bu durum şüphelerimizi devam ettiriyor.” şeklinde açıklama yaptı.

EKONOMİ VE MİLLİ GÖRÜŞ’ÜN ROLÜ

Moderatör Kılıç, Erbakan’a mühendis olduğu halde söylemlerinin çoğunlukla ekonomik alanla ilgili olduğunu hatırlatarak sebebini sordu. Erbakan, ekonominin Türkiye’de geniş kesimleri ilgilendiren önemli bir konu olduğunu belirtti ve "Milli Görüş Hareketi, ekonomi konusunda son derece hassas bir hareket olarak ifade edilebilir. Rahmetli Erbakan Hocamız, Milli Görüş’ün ne yapacağını ifade ederken iki temel hususu her zaman vurguladı: Birincisi maddi kalkınma, diğeri ise manevi kalkınmadır. Maddi kalkınma kısmı tabii ekonomiyle ilgilidir. 1995’te Refah Partisi’nin birinci parti olarak iktidara gelmesinde ‘adil düzen’ söylemi büyük bir etki yaratmıştı.” dedi.

Muhabir: Haber Merkezi