CHP Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında seçim talebini bir kez daha yineleyerek iktidara seslendi. İktidarın sandıktan sonra ortaya çıkacak hukuk devletinden korktuğunu söyleyen Özel, "Korkmuyorsanız getirin seçim sandığını. Sandığı koyun millet karar versin; biz hırsız mıyız yoksa siz iftiracı mısınız" dedi

İktidara seslenen Özel, "Açıkça söylüyorum; ara seçimin tarihini ilan edin, ara seçim yapacağınızı, tüm istifaları kabul edeceğinizi, seçimi engellemeyeceğinizi söyleyin 55 milletvekilinin istifasını getirmeyen namerttir. Hodri meydan" diye konuştu.

Konuşmasına, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'da meydana gelen okul saldırılarına değinerek başlayan Özel, hayatını kaybedenler için baş sağlığı diledi. Özel, "Böyle saldırıların bir daha yaşanmamasını diliyorum" dedi.

Whatsapp Image 2026 04 21 At 15.08.22

Okullardaki eğitimin kalitesi, atanmayan öğretmenler, hijyen sorunları ve güvenlik açıkları gibi pek çok başlıkta daha önce çözüm önerileri sunduklarını söyleyen Özel, "Eğitimle derdi olmayan, hadsiz bir bakanla muhatabız" dedi.

Özel, "Bizim yönettiğimiz hiçbir okulda velinin aklı çocuğunda kalmayacak. Bizim yönettiğimiz hiçbir okulda, dışarıdan gelenlerin okulun güvenliğini tehdit etmesi ya da akran zorbalığıyla baş edilememesi gibi ya da hijyen sorunları gibi sorunlar olmayacak. Evladını okula yollayanın aklı okulda kalmayacak. Okula giden hiçbir çocuk okulda yeni sorunlar edinerek, dertlerle, tasalarla, sorunlarla evine dönmeyecek. Bu sistem her birimizin evladını eşit, ayrımsız ve günü gelince de tam olarak ücretsiz okutacaktır" diye konuştu.

“HADSİZ BARRACK”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye Özel Temsilcisi ve Ankara Büyükelçisi Tom Barrack'ın Antalya Diplomasi Forumu’nda yaptığı konuşmada 'Ortadoğu'da işe yarayan tek modelin monarşi olduğunu' savunmasına değinen Özel, Barrack'ın "hadsiz" açıklamalarda bulunmaya devam ettiğini söyledi.

"Ara seçim siyasi cambazlıktır!"
"Ara seçim siyasi cambazlıktır!"
İçeriği Görüntüle

Trump'ın yeni bir düzen kurma amacında olduğunu söyleyen Özel, "'Bu topraklarda güçlü lider monarşisi lazım' denince susanlara söylüyorum; Aslında saflar net. Dünyada da netleşiyor. Dünyanın bütün otokratlarını bir arada tutan... Nerede onlara yarayacak model varsa birbirlerinden öğrenip, demokrasileri gerileterek, halk yerine zümreleri koyarak, halkları yoksullaştıran yeni bir sistem kurmaya çalışıyorlar" ifadeleriin kullandı.

Özel, şöyle devam etti: "Onlar Trump ile, Trump'ın desteklediği Netanyahu ile aynı saftalar, biz Gazze ile, Brezilya'da Lula ile İspanya'da Sanchez ile dünyanın bütün demokratlarıyla aynı saftayız."

KÜRSÜDE MADENCİ BARETİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde oturma eylemi ve açlık grevi başlatmalarının ardından gözaltına alınan Doruk Madencilik işçilerinden bahseden Özel, iktidarın madencilere verdiği sözleri tutmadığını söyledi. Maden işçilerinin yıllardır hak mücadelesi sürdürdüklerini kaydeden Özel, "Madenciler 'açız, açıktayız, sahip çıkın' dediler. Elinde sarı baretiyle çocuğunun ekmeğini savunan 110 madenciyi gözaltına aldılar!" dedi.

Partisinin maden işçilerinin yanında olduğunu vurgulayan Özel, "İktidarımızda hiç kimse baretini hak aramak için yere vurmak zorunda kalmayacak. Biz CHP olarak sendikalaşmaya engel olan tüm yasal düzenlemeleri işçi lehine değiştireceğiz" ifadelerini kullandı.

HODRİ MEYDAN

CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşmasının sonunda, ara seçimin Anayasa gereği yapılması gerektiğini belirterek, "Açıkça söylüyorum; ara seçimin tarihini ilan edin, ara seçim yapacağınızı, tüm istifaları kabul edeceğinizi, seçimi engellemeyeceğinizi söyleyin 55 milletvekilinin istifasını getirmeyen namerttir. Hodri meydan" diye konuştu.

Muhabir: Abbas Satır