Birçok ülke nükleer santrali kapatırken, Türkiye’nin nükleer santral kurmaya kalkması, bir görmezliğin değilse, bir vurdumduymazlığın ya da “dediğim dedik, çaldığım düdük” anlamına geliyor.

Rusya’da Çernobil faciasından sonra 11 Mart'ta 2011 günü Japonya’da meydana gelen Fukuşima felaketini tek adam RTE ne çabuk unuttu. Japonya birçok nükleer santraline hemen kilit vurdu.

Almanya bir enerji arayışı içinde bulunuyor.

Almanlara göre hem yenilenebilir, hem de sınırsız bir enerji kaynağı daha bulunuyor. Bu enerji kaynağını Süddeutsche Zeitung Gazetesi şöyle açıklıyor:
"Nükleer enerjiden çıkmakla güneş enerjisi çağının kapıları ardına kadar açılmış oluyor." 

Ama Almanya gibi güneşin yüzünü çok zor gören ülkelerde yılın kaç günü güneşli ki? Yılın her günü güneş gören ülkeler Afrika’da… Ya da başka kıtalarda... 

Şimdi Nükleer enerjinin dışında bir kurtuluş arayanlar yeni bir projeyi ortaya attılar. Bu projenin adını bile koymuşlar… "Desertec Projesi". 

Kuzey Afrika'nın ve Ortadoğu'nun çöllerine kurulacak santrallerle güneş enerjisini elektriğe dönüştürmeyi ve o elektriği Avrupa'ya taşımayı amaçlıyor. Bu "Desertec Projesi’nin" kurulması halinde en az 400 milyar Euro’luk bir para harcanması gerektiği ifade ediliyor

Nükleer enerji yerine güneş enerjisini içeren bir enerji örgütlenmesinin haritasını bile hazırlamışlar. 

Bu güneş enerji santralleri nerelere kurulmak isteniyor, biliyor musunuz?

 Afrika ve Ortadoğu'ya kurulması öngörülüyor.

Toplam 21 güneş enerjisi sitesinin 12'si Libya topraklarında yer alıyor. 

Peki, Libya’nın NATO güçleri tarafından bombalanmasının amacı nedir?

Petrole bağımlılığı en aza indirmek… 

"Desertec Projesi" Libya’dan başlayarak Afrika ve Oradoğu’ya kurmak. 

Ama Libya lideri emperyalistlerce öldürülmeden önce Kaddafi, "Emperyalistlerin yeni sömürü planı" diyerek "Desertec Projesine” şiddetle karşı çıkıyordu. 

NATO’nun Libya saldırısından bir ay kadar önce "Deutsche Welle", Sahra çölüne kurulacak güneş enerjisi santrallerinin başta Almanya, İtalya ve Fransa olmak üzere Avrupa'nın enerji ihtiyacının yarısını karşılayabileceğini duyuran bir haber yayınladı. 

Bu güneş enerji santralleri Avrupalıların gereksinimlerini ne zaman karşılayacak? Ne zaman karşılayacak ihtiyacın yarısını? 20 yıl sonra. 

Adamlar 20 yıl sonrasını garanti altına almak için Libya’ya bomba yağdırıyorlar. Libya’nın yerli işbirlikçilerine silahlar verip, isyan ettiriyorlar.

Yani, Almanya'nın nükleer santrallerine kilit vuracağı yılları garanti altına alıyorlardı. 

O tarihte o hedefe ulaşabilmek için şimdiden Afrika çöllerinde Nükleer enerjiye seçenek olacak olan güneş enerji sitelerinin altyapısını hazırlamaya başlamış bulunuyorlar. 

Ne var ki, o tarihlerde Kaddafi engeli önlerinde duruyordu. 

O zaman ne yapılacak? Engel ortadan kaldırılacaktı. Devrilinceye kadar bombardımana devam edilecekti. Bunun adına da “demokrasi, insan hakları” denilecekti… Teknolojide ileri gitmiş ülkeler Nükleer santralleri yasaklarken, Türkiye’nin NATO güçlerine destek çıkması ne anlama geliyordu?

NATO'nun Libya operasyonunu neden AB ülkelerinin yürüttüğünü, Kaddafi’nin başına bomba yağdırdıklarını anladınız mı? 

ABD ve AB emperyalizmin aklına demokratik bir Kaddafi yeni mi geldi? Türkiye’nin Nükleer santral sevdasından vazgeçmesi bunun için de gereklidir. &&