Eyüpspor karşısında tutuk ve mahkûm bir oyun çıkaran Başkent ekibi 1-0'a boyun eğdi.

HABER VE FOTOĞRAFLAR: YALÇIN ERCAN

2023-2024 sezonu Trendyol 1.Lig'in ilk haftasında Keçiörengücü, konuk ettiği ve play-off maçları sonunda Bodrumspor'a  yenilerek Süper Lig'e yükselme şansını kaçıran Eyüpspor'a 1-0 mağlup oldu.

Geçen sezon aldıkları başarılı sonuçlarla ligin üst sıralarındaki takımlarla kıyasıya bir mücadeleye girişerek Süper Lig hayali bile kuran Başkent ekibi, bir süre sonra içeride ve dışarıda kaybettiği puanlarla aşağı sıralara doğru düşüşe geçti. Sonuçta 56 puanla 9. sırada yer alarak play-off bölgesinden de uzaklaştı. 

Karşılaşma boyunca hemen hiçbir varlık gösteremeyen Keçiören, güçlü ve deneyimli rakibi önünde oyun kurmakta zorlandı. Sürekli pas hataları ve top kayıpları yaşadılar ve oyunu kanatlara açamayıp ortada sıkıştırdılar. Zaman zaman güçlükle indikleri rakip yarı alanda etkisiz kaldılar.

Genel olarak kalitesiz ve seyir zevki düşük, fazla hareketli görülmeyen karşılaşmada her iki ekip de futbol adına ortaya olumlu bir görüntü veremedi. Ancak Eyüpspor daha organize, baskılı daha atak, bir oyun sergiledi ve gol pozisyonları üretti. Bunun sonucu olarak 58. dakikada Caner Erkin'in düzgün vuruşuyla kazandıkları golle sezona galibiyetle başladı.  Maçın son dakikalarında Eyüpspor'un savunmaya dönük oyunu nedeniyle birkaç gollük fırsat yakalayan Keçiörengücü bunlardan yararlanamadı. 

 


Keçiörengücü'nde teknik sorumlu Cenk Özcan maçla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, çok sıcak bir havada güçlü bir rakiple oynadıklarını bu nedenle maçın zor geçeceğini bildiklerini belirterek, " İlk devre bulduğumuz pozisyonlar var. Bunlardan yararlanabilseydik çok daha farklı olacağını düşünüyorum sonucun. Çizgiden çıkan toplar, direkten dönen toplar var.  Önümüzdeki zamanda hem takım savunmamızı hem hücum hattımızı biraz daha çalışarak güçlendirerek iyi yerlere geleceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.