Gazze'den tahliye edilen 107 Türk İstanbul'da

İsrail'in Gazze'deki saldırılarının ardından bölgede mahsur kalan Türk vatandaşlarının tahliyesi devam ediyor.

+1
Haber albümü için resme tıklayın

İsrail'in Gazze'deki saldırılarının ardından bölgede mahsur kalan Türk vatandaşlarının tahliyesi devam ediyor. Bugün sabah saatlerinde İstanbul'a getirilen 87 kişinin ardından öğle saatlerinde 107 kişinin daha tahliyesi gerçekleştirildi.

107 Türk vatandaşı Kahire'den İstanbul'a getirildi

Dışişleri Bakanlığı ve AFAD Koordinasyonunda Mısır'ın Refah Sınır Kapısı'nda bulunan 107 Türk vatandaşı Türk Hava Yolları'na ait uçakla (THY) saat 13.45'te Kahire'den İstanbul'a getirildi. Türk vatandaşları İstanbul Havalimanı VIP Salonu'nda AFAD yetkilileri tarafından karşılandı. Pasaport işlemleri nedeniyle bir süre terminalde beklemek zorunda kalan vatandaşlar daha sonra otobüslerle ikamet edecekleri yerlere hareket ettiler.

"FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR FÜZELERDEN OLMAZSA AÇLIKTAN ÖLÜYORLAR"

THY'nin uçağıyla Kahire'den İstanbul'a gelen Abdullah ve Muhammed El Nur kardeşler, "Gazze'deki insanlar saldırıların yanı sıra hem açlıktan hem de susuzluktan ölüyorlar. Yardım yok. Güvenli hiçbir yer yok. 45 gündür yollardayız. Hiç uyuyamıyoruz. Yemek yemiyoruz. Filistinli çocuklar füzelerden ölmezse açlıktan ölüyor. Türkiye'ye geldiğimiz için İyi hissediyoruz. Arkadaşlarımız, akrabalarımız Gazze'de kaldı. Onlar için üzülüyoruz" dedi.

"COCUKLARIM İÇİN TÜRKİYE'YE GELDİM"

Türk vatandaşı Reyhan Bulut Jahjo ise, "Geride bıraktıklarım için üzülüyorum. Eşim orada kayınvalidem orada. Bütün ailem orada kaldı. Çocuklarımı tercih ederek buraya geldim. Çok şükür ki geldim. Orada vahşet yaşanıyor. İnsan parçaları gördüm. Hastaneler bombalandı, okullar vuruldu. Ne ev kaldı ne camiler kaldı. Camileri bile vurdular. Benim oturduğum yerde bir tane okul kalmadı" diye konuştu.

21 Kas 2023 - 17:48 İstanbul- Dünya

Muhabir  Dha Ajansı


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.