Metin Uca'nın anma töreninde duygusal anlar

Şah damarının tıkanması sonucu bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren sanatçı Metin Uca için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda cenaze töreni düzenleniyor. Ünlü isimlerin katıldığı törenin sunuculuğunu Sunay Akın yapıyor. Törende sahneye çıkan Celil Nalçakan ve Hamdi Alkan ise üzüntüden konuşmakta güçlük çekti.

Büyütmek için resme tıklayın

Televizyon programcısı ve sunucu Metin Uca, geçtiğimiz günlerde Dilovası ilçesinde geçirdiği kazanın ardından İstanbul'da tedavi altına alınmıştı. Yoğun bakımda tedavisi süren Uca, dün yaşamını yitirdi. Sanatçı için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda cenaze töreni düzenleniyor. Metin Uca, yarın öğle namazına müteakip Ankara Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek.

Sunuculuğunu Sunay Akın'ın yaptığı törende Metin Uca'nın ablası ve menajeri konuşma yaptığı sırada gözyaşlarına hakim olamadı. Kardeşinden bahsederken zor anlar yaşayan Mehtap Uca Erdoğan, "Annemi taburcu edeceğimizi gün kaybetmiş ve seninle büyük bir şaşkınlık yaşamıştık. Şimdi yine aynısını yaşadım. Bu senaryoda sen beni çok yalnız bıraktın. Hastalığın boyunca hep güçlü durmaya çalıştım. Seninle tarifsiz bir gurur duydum" dedi.

Törene katılan Hamdi Alkan ise konuşmasında "29 Ekim 2023 Antakya'da Metin'i sahne için ben anons ettim. Metin yine sahnede... Hayat böyle bir şey. Benim son 10 yılımda birbirimize çok espriler yaptık çok güldürdük. Metin dünyada en güzel gülen insanlarındandır. Ben onu alkışlarla sahneye çağırmıştım, birazdan da alkışlarla uğurlayacağız. Seni çok seviyorum, çok büyük eksikliğini hissedeceğim. Güzel uyu" ifadelerini kullandı.

Yakın arkadaşı Metin Uca'nın ölümüyle yıkılan oyuncu Celil Nalçakan, "Henüz kabullenebildiğimiz bir şey değil. İnsan ne söyleyeceğini bilemiyor. Biz ona çok şaka yapardık o da bunu kaldırırdı ama bizim ekip onun yokluğunu nasıl kaldıracak bilmiyorum. Başımız sağ olsun" şeklinde konuştu.

18 Kas 2023 - 12:23 - Magazin

Muhabir  Ayşe Jülide Özdem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.