Kuru fasulyenin faydaları saymakla bitmiyor

Kuru fasulye, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda sağlık için sunduğu birçok fayda ile de sofralarımızı zenginleştiriyor. Uzmanlar, kuru fasulyenin düzenli tüketilmesinin bir dizi sağlık avantajı sağladığını belirtiyor.

Kuru fasulye, yüksek lif içeriği ile sindirim sistemini düzenleyerek bağırsak sağlığını destekliyor. Aynı zamanda düşük yağ içeriğiyle kilo kontrolüne katkı sağlarken, içerdiği protein ve vitaminlerle de vücudu besliyor.

Fasulyede bulunan folik asit, demir, magnezyum ve potasyum gibi mineraller, enerji seviyelerini artırarak vücudu güçlendiriyor. Ayrıca, antioksidan özellikleri ile hücreleri koruyarak yaşlanma sürecini yavaşlatıyor.

Düzenli olarak tüketildiğinde kuru fasulye, kalp sağlığını destekleyerek kolesterol seviyelerini dengeleyebilir. Ayrıca, kan şekerinin kontrol altına alınmasına yardımcı olabilir ve diyabet riskini azaltabilir.

Kuru fasulye, ekonomik ve sağlıklı bir protein kaynağı olmasıyla beraber, içerdiği besin öğeleriyle her yaş grubundan bireyin beslenme çeşitliliğine katkıda bulunuyor. Sağlıklı yaşam için sofralarımızdan eksik etmememiz gereken bu mucizevi besin, hem lezzet hem de sağlık dolu bir alternatif sunuyor.

30 Eki 2023 - 07:46 - Yaşam

Muhabir  Ayşe Jülide Özdem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.