Rize'nin Ardeşen ilçesinde Fırtına Deresi'nin coşkun sularında zorlu antrenmanlarla yetişen Ardeşen Belediyespor’un 5 sporcusu, Türkiye Rafting Şampiyonası’nda gösterdikleri üstün performansla milli takıma seçildi. Genç sporcular, Temmuz ayında Slovenya’da düzenlenecek Gençler ve U23 Dünya Rafting Şampiyonası’nda ay-yıldızlı formayla Türkiye’yi temsil edecek.
Fırtına Deresi'nden Doğan Şampiyonlar
Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından korunması gereken 200 ekolojik bölge arasında yer alan Fırtına Vadisi'ndeki 68 kilometrelik Fırtına Deresi, yıl boyunca süren sert doğa koşullarıyla adeta doğal bir antrenman sahasına dönüştü. Bu zorlu parkurda antrenman yapan Ardeşen Belediyespor’un genç raftingcileri, 14-18 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen Türkiye Rafting Şampiyonası’nda birincilik elde ederek milli takıma girmeye hak kazandı.
Antrenör Aksoy: “Bu Gururun Tarifi Yok”
Rafting Antrenörü Aydın Aksoy, sporcularının azim ve başarısından büyük gurur duyduğunu belirtti. Aksoy, “Bir yıl boyunca kar, kış, yağmur, çamur demeden antrenman yaptık. 11 takımımızdan 6’sı Türkiye şampiyonu oldu. Bu çocuklar yalnızca spor yapmıyor, aynı zamanda takım ruhunu ve kardeşliği de yaşıyor. Şimdi hedefimiz, dünya şampiyonluğu” diye konuştu.
Sporcuların Hedefi: Dünya Şampiyonluğu
20 yaşındaki milli sporcu Yavuz Efe Güngör, “Kıştan bu yana süren yoğun bir hazırlık dönemimiz oldu. Her koşulda antrenman yaptık, çok çalıştık. Türkiye şampiyonu olduk ve şimdi Slovenya’da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Hedefimiz, kürsünün en üst basamağında olmak” dedi.
17 yaşındaki Hamza Karabulut ise Fırtına Deresi’nin zorluklarının kendilerini geliştirdiğini vurgulayarak, “Fırtına hırçın bir su. Burada antrenman yapan sporcu da hırçın olmak zorunda. Rakiplerimiz bu nedenle bizi zorlayamadı” ifadelerini kullandı.
Bir diğer milli sporcu Emirhan Aksoy da “Türk bayrağını göğsümüzde taşımak ve İstiklal Marşı’nı tüm dünyaya dinletmek gurur verici” derken, takım arkadaşı Ahmet Raşitoğlu, “Yaklaşık 40 takımla mücadele edeceğiz. Kolay olmayacak ama inancımız tam, şampiyonluğu Türkiye’ye getireceğiz” sözleriyle iddiasını ortaya koydu.
Fırtına Deresi’nden Slovenya’ya Uzanan Başarı Hikayesi
Rize’nin doğasında şekillenen bu başarı hikayesi, Türk sporunun dayanıklılık, azim ve ekip ruhuyla neler başarabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Ardeşenli genç raftingciler, Slovenya’daki şampiyonada ülkemizi temsil ederek hem bölgenin hem de Türkiye'nin gururu olmaya hazırlanıyor.