21 Ocak tarihinde, Türkiye’nin gözde tatil merkezlerinden biri olan Grand Kartal Oteli’nde sabah saatlerinde çıkan yangın büyük bir facia ile sonuçlandı. Yangın, otelin restoranında sabah kahvaltısı hazırlığı sırasında başladı. Sabah'ın haberine göre, pleyt ızgaradan sıçrayan kızgın yağın alev alması sonucu yangın hızla büyüdü. Otelin içinde bulunan 78 kişi hayatını kaybetti.
Yangına ilk müdahaleyi mutfakta çalışan aşçı Faysal Yaver ve diğer ekip üyeleri Yusuf Karahanlı, Fidan Kurç ve Mehmet Gündüz gerçekleştirdi. Ancak, yapılan müdahale yangını daha da büyüttü. Yangın tüpü yerine su kullanılması, kızgın yağın suyla temas etmesi sonucu alevlerin aniden yükselmesine yol açtı.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.