Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail yönetiminin söz konusu açıklamalarını Gazze’deki saldırılar ve uluslararası hukuk kapsamında yöneltilen suçlamalar üzerinden değerlendirdi.

“İsrail Hükûmetinin Çaresizliğinin Yeni Bir Tezahürü”

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsrail Başbakanlık Ofisi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik ifadelerinin, “Gazze’de işlediği soykırım ve insanlık suçlarının hesabından kaçmaya çalışan” İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve hükûmetinin çaresizliğini gösterdiğini savundu.

Kurtulmuş, paylaşımında, “Gazze’deki soykırımın baş sorumlusu Netanyahu, Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanımıza yönelttiği ithamlarla ne suçlarını örtebilir, ne de tarihe geçen vahşetin sorumluluğundan kurtulabilir” ifadelerini kullandı.

“Uluslararası Hukuk Önünde Hesap Verecekler”

İsrail yönetimine yönelik sert ifadeler kullanan Kurtulmuş, Netanyahu ve hükûmetinin işlediklerini belirttiği suçların hesabını uluslararası hukuk önünde vereceğini söyledi.

Kurtulmuş, Türkiye’nin mazlumlara destek vermeye ve adaletin yanında durmaya devam edeceğini belirterek, “Türkiye ise mazlumlara kucak açmaya, zalimin karşısında hakkın ve adaletin yanında dimdik durmaya devam edecektir” dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş ayrıca İsrail yönetiminin Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik açıklamalarının, Gazze’de yaşananların sorumluluğunu değiştirmeyeceği mesajını verdi.

Kaynak: DHA