Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberinde 105 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin Saraçhane'ye gidip, orada basın açıklaması yaptı.
Özgür Özel sözlerine, 31 Mart'ta ilk kez kaybetti ve ikinci parti oldu. İstanbul'u kazanan tüm Türkiye'yi kazanır dediği halde İstanbul'u kaybetti. Cumhuriyet Halk Partisi 47 yıl sonra 1. parti oldu. Her gece kendi sesiyle uyanıyor. İstanbul'u kazanan tüm Türkiye'yi kazanır, İstanbul'u kaybeden tüm Türkiye'yi kaybeder. Bu hazımsızlık geldiği bu makamı, milletin iradesine saygısızlık. Demokrasi treninden indi ve darbecilerin arasına katıldı. Onun safında Türkiye Cumhuriyeti tarihinde darbeye kalkışmış herkes vardır. Devlet ve millet yarışırsa millet kazanır. Kenan Evren millete bu kişiyi seç dediğinde başka adayı seçen bu millet nasıl 31 Mart'ta valiler, il başkanları, ajanslar, TRT Ak Parti'nin ajansı olmuşken millet kazanmışsa, bu kez milletin karşısına Erdoğan'ı diken bu sistemde yine millet kazanacaktır" diyerek başladı.
"Ekrem Başkan'a emanet edilen ve Ekrem Başkan'ın bize emaneti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sahip çıkacağız"
Özel konuşmasına, "Siz anayasayı askıya alırsanız, Türkiye Cumhuriyeti'nde hukuk devletini hukuk güvencesini ihlal edersiniz. 35 yıl sonra diploma iptal eden o gerekçe tapunuzu, banka hesaplarınızı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin güvencesi ihlal olur. Bu devletin bu millete verdiği en büyük değer seçebilme özgürlüğüdür. Bu milletin istediğini cumhurbaşkanı seçebilme özgürlüğü elinden alınıyor. Cumhur İttifakı hariç tüm partilere yürekten teşekkür ediyorum. İstiklal Marşı'ndaki Korkma ile ayağa kalkıp buraya gelenlere teşekkür ediyorum. Ekrem Başkan'a emanet edilen ve Ekrem Başkan'ın bize emaneti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sahip çıkacağız. Dayanışma ziyaretlerini burada kabul edeceğiz. Milletin iradesine, İstanbul'un iradesine sahip çıkan herkes Saraçhane'de nerede olalım diye soranlara buyurun Saraçhaneye diyorum" diyerek devam etti.