CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret ettikten sonra kapsamlı bir açıklama yaptı.
Özel, ikinci dalga operasyon sonrası tüm programlarını iptal ederek İstanbul’a geldiklerini ve Silivri Cezaevi’nde birçok belediye başkanı ve siyasetçiyle bir araya geldiklerini duyurdu.
“İmamoğlu ile Türkiye'nin tüm meselelerini konuştuk”
Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla birlikte Şişli Belediye Başkanı Emrah Şahan, Beykoz Belediye Başkanı Alaaddin Köseler, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özel, TMMOB’dan Tayfun Kahraman, avukat Selçuk Kozağaçlı, Mehmet Ali Çalışkan ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile cezaevinde bir araya geldiklerini belirtti.
Özgür Özel, “Ekrem Başkan ile sadece güncel durumu değil, Türkiye’nin geleceğini de konuştuk. Her görüşmemizde olduğu gibi bu defa da ülke meselelerine dair çok önemli değerlendirmelerde bulunduk,” dedi. İkili arasında geçen görüşmeye dair “Negotizme, yani kayırmacılığa karşı bu ülkede savaş açmış iki kişi varsa biri benim, biri de Ekrem İmamoğlu’dur” ifadeleri dikkat çekti.
Yoğun Haftalık Program: Adliyeler, Mahkemeler, 1 Mayıs
CHP lideri, önümüzdeki hafta boyunca İstanbul’da olacaklarını ve çeşitli davalara katılacaklarını da açıkladı. Salı günü Çağlayan Adliyesi’nde Ümit Özdağ’ın duruşmasına, Çarşamba günü ise Silivri Cezaevi duruşma salonunda Gençlik Kolları Genel Başkanı Cemal Aydın’ın duruşmasına katılacaklarını bildirdi.
Perşembe günü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında Kadıköy ve Kartal’da emekçilerle birlikte olacaklarını söyleyen Özel, sendikaların çağrısı üzerine meydanlarda yer alacaklarını vurguladı.