Fotoğraf çekmek, resim yapmak, heykel yapmak ve benzeri çok şey sayabiliriz ancak çok daha önemli bir sanat var. Yaşama sanatı…
Fotoğraf çekmek, resim yapmak, heykel yapmak ve benzeri çok şey sayabiliriz ancak çok daha önemli bir sanat var. Yaşama sanatı…
İçinde her şeyi barındıran başlı başına “sanattır yaşamak.”
İçinde o kadar çok şey barındırıyor ki üremekten ölüm öncesine kadar her şeye sanat diyorum.
İnsan ilişkilerini bir bütün olarak hangi ressam çizebilir, hangi heykeltıraş yontabilir, hangi şair yazabilir ki…
Şair Dostagülerin aşağıdaki şiirinde de yazdığı gibi sevgili, arkadaş, komşu, karı/koca olmak ne kadar ustalık isteyen, emek isteyen dahası da yürek isteyen bir iştir.
Her şeyin (dejenerasyona uğradığı), içeriğinin değiştirilerek kendi anlayışı doğrultusunda anlam verdiği ve çoğunluğun böyle yaşadığı bir dönem yaşıyoruz. Herkesin her şeyi bildiği, her konuda fikrinin olduğu (bilgisinin olup olmadığı çok da önemli değil!) bu dönem insan ilişkileri doğal olarak her şeye etki ediyor.
Tabii ki bu geneli kapsamıyor. Dostluğun her anlamda içini dolduran güzel insanlar da var ve hep var olacak. Umudumu hiç yitirmedim, hatta umudumu hep o yönde örgütlüyorum/öğütlüyorum…
İnsan ilişkilerinde dostluğu, özveriyi, vefayı, sevgiyi, sadakati, barışı, kardeşliği, insan hakları evrensel beyannamesini, İstanbul sözleşmesi özelinde kadın haklarını öne çıkaran tüm insanlara bin selam olsun.
Geçmiş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun
Bugünkü konuğum, şair Kevser DOSTAGÜLER (Taşralı): 1970 yılında Kırklareli’n de doğdu. İlk, Orta ve lise eğitimini kendi memleketinde tamamladı. Memur bir babanın kızı olmasından dolayı çocukluğu Trakya’nın çeşitli yerlerinde geçti. İlkokul 5. sınıfta ilk şiirini yazdı. On iki yaşında “Kıyamet “adlı şiiri Türkiye gazetesinde yayımlandı. İlerleyen yıllar içerisinde Türkiye geneli çeşitli gazete ve dergilerde şiirleri yayımlandı. Lüleburgaz’ın yerel gazetesinde “Hürfikir” ve yine yerel bir dergide uzun yıllar köşe yazarlığı yaptı.
Önceleri serbest şiir yazarken, sonradan hece şiiri yazmaya başlayan şair Dostagüler, Taşralı Mahlasını kullanmaktadır.
1998 yılında İstanbul Sultan Ahmet’te yaklaşık iki yıl kadar ‘şiir ikindileri’ programına katıldı ve birçok şair ile tanıştı. ‘Şiir ikindileri 2 antoloji kitabında, 2012 ve 2015 yılında “Sivas yazarlar ve şairler derneğinin hazırladığı ‘şairler seçkisi 3 ve şairler seçkisi 7 antoloji kitabında yer aldı.2013 yılında Türk Şairleri Antoloji kitabında yayını hazırlayanlardan biri oldu.
2019 yılında Avrasya Sanat Kültür Edebiyat ve Bilim Federasyonu tarafından hazırlanan Türk Dünyası Seçkinleri Antolojisinde yine yer aldı.
2020 yılında LÜKSET adına ŞİİR YAĞMURU adlı uluslararası şiir antoloji kitabını yayınlayarak Trakya’da bir ilki gerçekleştirdi.
18.03.2019 tarihinde kurulan Lüleburgaz Kültür Sanat ve Edebiyat Topluluğu (LÜKSET) in kurucu başkanıdır.
Lüleburgaz’da yaşayan şair Dostagüler’in bir kızı bir de oğlu var.
Şair Kevser Dostagüler’in bir şiirini sizlerle paylaşmak isterim.
YORMA SEVDİĞİM
Gel otur yanıma konuşalım az,
Gideceğim dersen durma sevdiğim.
Aşkımdan şımarıp edeceksen naz,
Beni hiç boşuna yorma sevdiğim.
Hor görüp sevdamı ezersen eğer!
Başka bir güzelle gezersen eğer!
Kibirli gözlerle süzersen eğer!
Saati vuslata kurma sevdiğim.
İyi günde etrafımda pervane,
Kötü günde kaçıp bulup, bahane
Olacaksa gönül hanem, dert hane,
Halimi hatrımı sorma sevdiğim.
Aklımı başımdan aldın diyelim!
Hadi mazimi de sildin diyelim!
Benle gülistana geldin diyelim!
Gül yerine diken derme sevdiğim.
Yalan söze uzak, varmıyor dilim
Bir ömür tutarsan uzanır elim,
İşine gelmezse eyvallah gülüm,
Kendini bana eş görme sevdiğim…