Yemek tabağı kadar lahmacunu 1000-1500 liraya verirseniz, tabi ki ayazda kalırsınız.

Bodrum’daki işletmelerden bahsediyorum. Otellerde ve işletmelerdeki pahalılık, alım gücü yüksek olan turisti bile Bodrum’u terk etmek zorunda bırakmış.

Bir aile dostum dün Bodrum’a gitti. Telefonla görüştük. Otellerin, sahillerin boş, tatil beldesinde işletmeler en sakin dönemlerinden birini yaşadığını ve  sanki kış dönemini yaşar gibi, her tarafın boş kaldığını söylüyor. “Sadece Bodrum Belediyesi’nin plajları dolu”diyor.

Neşet Ertaş’ın ünlü türküsü vardır ;

“Kendim ettim, kendim buldum

Gül gibi sararıp soldum

Eyvah..eyvah”

Tatil beldelerindeki bu pahalılığı kim bu hale getirdi. Sadece Bodrum’da değil, Muğla’nın tüm tatil beldelerinde, örneğin, Marmaris, Fethiye,  Akyaka’da bir cafede çay ve dost yiyin. Bakın ne kadar para ödeyeceksiniz.

Bu bölgeleri çok iyi bilirim. 10 yıl kaldım.

Geçtiğimiz yıl bu aylarda Marmaris’te eşimle birlikte bir tesiste çorba ve döner yedik. Sadece su içtik. Başka da bir şey içmedik. Geçen yıl ödediğimiz rakam 830 lira idi. Çok basit bir akşam yemeği. Şimdi olsa 2 bin lira öderdik.

İşlemelerin adisyon fişleri sosyal medyada dolaşıyor. Bir 0.5  lt suya 150 lira  yazılır mı ?.Sadece su diğer yemekleri yazmıyorum.

Bodruma’a giden yönetmen Gani Müjde bile şaşırmış. Bodrum'da hayat pahalılığı  derecesini X hesabından ilginç bir şekilde paylaşmış.

“Bodrum uçkuru kopan ekonominin mikro ölçekte nereye varacağının acı deneyimini yaşıyor. 800 TL lik otopark ücretleri.  Sıradan kebapçılarda ödenen 20.000 TL lik hesaplar.(Balıkçıları saymıyorum bak)

Akşama kadar müziği basıp sadece garsonların eğlendiği giriş ücreti pahalı "biiiçler.

Tıklım tıklım dolu belediye plajları. İptal edilen konserler. Dolu sokaklar, boş mekanlar.”

Bodrum Belediyesinin genç Başkanı Tamer Mandalinci bile bu durumda şaşkın. Mandalinci, "Lahmacun yüzünden Bodrum’u pahalılık algısı fena vurdu “ diyor.

Pahalılıktan en çok kim şikayet ediyor biliyor musunuz. ? Fiyatları tavana vurduran esnaf.

Hayret !

Bodrum Otelciler Derneği, yanlış algıyı değiştirmek için şimdi yoğun bir şekilde çalışmalara başlamış. Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz global olarak tüm dünyanın ve ülkemizin de içinde bulunduğu ekonomik dar boğazdan geçtiğini, ekonomik sıkıntıların üzerine ekstra pahalılık algısıyla da mücadele eden Bodrum’da, yanlış anlaşılmalar ve konu hakkında tam bilgi sahibi olmadan yapılan konkordato haberlerinin yayıldığını ileri sürüyor.

Dernek Başkanı Ömer Faruk Dengiz’e göre Bodrum’daki pahalılığının suçlusu Basın organlarıymış. Astronomik gelen adisyon fişlerini sosyal medyada yayanlar, televizyonda yorumcular ve gazetelerin köşe yazarlarıymış.

Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Dengiz ne diyor ?

“ Büyük uluslararası acentelerin bile iflasını duyurduğu bu dönemde, zaten tedirgin olan potansiyel misafirlerin pek çoğu belki de bu haberler dolayısıyla Bodrum seyahatlerinden vazgeçiyor. Diğer yandan tesislerde yer alan çalışanlarının çalışma motivasyonu olumsuz etkiliyor. Sadece misafirler açısından değil, aynı zamanda pek çok finans kuruluşu ve tedarikçi kuruluşun da takip ettiği bu haberler maalesef büyük bir sektörü, asılsız haberler dolayısıyla çıkmaza sokuyor”

Hayır Sayın Başkan, bu fiyatları, bu hale siz getirdiniz. Şimdi pahalılıktan şikayet etmeyin.

Bu sorunu siz yarattınız, çözümümü de siz bulun.