Soğuk kış aylarının vazgeçilmezi haline gelen taze kestane, lezzetiyle sofraları süslüyor. Ülkemizin farklı bölgelerinde hasadı yapılan taze kestane, şehir pazarlarında ve tezgahlarda yerini almaya başladı.

Kestanenin iç ısısı artırma özelliği ve sağlıklı besin değerleri nedeniyle tercih edilen bir kış atıştırmalığı olduğunu belirten uzmanlar, aynı zamanda vitamin ve mineral kaynağı olduğunu vurguluyor. A, B1, B2, C ve E vitaminlerini içeren kestanenin, demir, potasyum ve magnezyum gibi mineraller açısından da zengin olduğu biliniyor.

Kışın soğuk havasında bir ara öğün olarak veya akşam çayının yanında tercih edilen taze kestane, hem sıcaklık hem de lezzet sunuyor. Kestanenin haşlanmış ya da fırınlanmış versiyonlarıyla sofraları süslemek için şimdi tam mevsimi. Kestane sevenler için bu şölenin tadını çıkarmak için şehir pazarlarını ziyaret etmekte fayda var.

Muhabir: Haber Merkezi