Kışın Vazgeçilmezi: Taze Kestane Şöleni Başladı

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez tatlarından biri olan taze kestane, tekrar sofralarımızı süslemeye başladı. Türkiye'nin dört bir yanından hasat edilen taze kestane, şehir pazarlarında ve tezgahlarda yerini almış durumda.

Soğuk kış aylarının vazgeçilmezi haline gelen taze kestane, lezzetiyle sofraları süslüyor. Ülkemizin farklı bölgelerinde hasadı yapılan taze kestane, şehir pazarlarında ve tezgahlarda yerini almaya başladı.

Kestanenin iç ısısı artırma özelliği ve sağlıklı besin değerleri nedeniyle tercih edilen bir kış atıştırmalığı olduğunu belirten uzmanlar, aynı zamanda vitamin ve mineral kaynağı olduğunu vurguluyor. A, B1, B2, C ve E vitaminlerini içeren kestanenin, demir, potasyum ve magnezyum gibi mineraller açısından da zengin olduğu biliniyor.

Kışın soğuk havasında bir ara öğün olarak veya akşam çayının yanında tercih edilen taze kestane, hem sıcaklık hem de lezzet sunuyor. Kestanenin haşlanmış ya da fırınlanmış versiyonlarıyla sofraları süslemek için şimdi tam mevsimi. Kestane sevenler için bu şölenin tadını çıkarmak için şehir pazarlarını ziyaret etmekte fayda var.

19 Eki 2023 - 11:21 - Sağlık

Muhabir  Zehra Önen


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.