Mutfakta pratik ve lezzetli yemekler arayanlar için harika bir tarif: Yalancı Mantı! Hem lezzetiyle hem de hazırlanışıyla dikkat çeken bu tarif, kısa sürede sofranızı şenlendirecek.
Malzemeler neler?
3 taze yufka
400 gram kıyma
2 büyük kuru soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
Sosu İçin:
1 küçük çay bardağı sıvıyağ
2 silme yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su,1 çay kaşığı tuz
Yapılışı nasıl?
Öncelikle, kıymayı kavurmak için geniş bir tavada kıymayı pembeleşene kadar kavurun. İnce doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyerek karıştırın. Sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Yufkaları tezgahın üzerine serin ve üzerlerine sıvı yağ sürün. İkinci yufkayı üstüne koyun ve aynı şekilde sıvı yağ sürün. Üçüncü yufkayı da en üste serin ve yine sıvı yağ sürün.
Üst üste dizilen yufkaları rulo şeklinde sarın. Ardından ince dilimler halinde kesin.
Kesilen yufka dilimlerini bir tepsiye yerleştirin. Üzerine kıymalı karışımı dökün.
Domates salçasını, suyu ve tuzu bir kapta karıştırarak yufkaların üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Yalancı Mantı, misafirlerinize veya ailenize özel bir lezzet sunmak istediğinizde tercih edebileceğiniz kolay bir tarif.
Afiyet olsun!