Geçtiğimiz Pazar günü, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde Cem Aksu muhteşem bir konsere imza attı. Bin kişilik kapasitesini aşan doldurulamaz gözüyle bakılan salonu hıncahınç doldurdu. Bizi hayretler içerisinde bıraktı. Eskişehir seyircisi muhteşem. Prof. Dr. Türkan Saylan tarafından kurulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin Başkanlığını Sevgi Akmen’in yaptığı Eskişehir Şubesi himayelerinde gerçekleşen, sunuculuğunu Şenay Emrem’in yaptığı konserde, Dernek Başkanı Sevgi Akmen’in yaptığı kısa bir konuşmadan sonra konsere geçildi. Başta Şef Cem Aksu’nun başarılı yönetimi ile Amatör sesler ve konuk sanatçı Murat Seçkin gösterdikleri üstün performansla Eskişehir’in musiki sever dinleyicilerinin kulaklarının pasını sildi. Konuk sanatçı Murat Seçkin konserin sonuna doğru konuklar arasında gördüğü Eskişehirli udi, sazının ustası Alper Soybilgen’i sahneye davet etti. Onun da sihirli ellerinden çıkan nağmeleri dinleme şansımız oldu. Seyirci de yoğun ilgi gösterip şarkılara eşlik edince konserin lezzeti daha da arttı. Cem Aksu her geçen sene başarılarına yeni başarılar katıyor.
Cem Aksu Kimdir? Kısaca tanıyalım.


Emekli Hava Astsubayı Tümay Aksu ve ev hanımı Türkan Aksu’nun, Cem ve Senem adında iki çocuğu oldu. Cem 18.05.1974 tarihinde Eskişehir’de Dünya’ya geldi.
İlk orta ve lise tahsilini Eskişehir’de yaptı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi, İşletme bölümünü bitirdi. Ardından Bursa Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans yaptı.


Uzun yıllar özel sektörde satın alma uzmanı ve satın alma yöneticisi olarak çalıştı. Geçtiğimiz yıl emekli oldu.
Müziğe yeteneğini kendisi keşfetti. Babası çalgıcımı olacaksın? Sen okumalı doktor, mühendis olmalısın baskısına boyun eğmedi hayallerinin peşinden gitti. Okulunu da okudu. Müziğini de yaptı. Müziğe çocuk korolarında başladı. Daha sonra Eskişehir’de Halk Eğitim Merkezi TSM korosuna kayıt oldu. Şef Hüseyin Erbay’ın meşk derslerine katıldı. Aynı yıl ut derslerine devam etti. O dönem TRT Ankara Radyo Saz Sanatçısı, udi, bestekâr ve koro şefi Hüseyin İpek’ten ut, makam ve nazariyat dersleri aldı. Böylece müzik hayatı hem akademik hem de icra yönünden şekillenmeye başladı. Uzun yıllar hem korolarda hem de sahnelerde udi olarak yer aldı.


Yaklaşık 20 yıldır da amatör korolarda şeflik yaptı. Halen ikisi Eskişehir’de biri İstanbul’da olmak üzere üç koronun hem sanat danışmanlığını hem de şefliğini yapmakta…
Sayısız konserlerde musiki dostları ile aynı sahneyi paylaştı. Sağlam dostluklar kurduğu ünlü sanatçılarımızı Eskişehir halkıyla buluşturdu. Onlarca korist, solist ve ut sanatçısı yetiştirdi. Hayatının her döneminde Türk Müziğine ve Türk kültürüne hizmet etmeye çalıştı. Bu doğrultuda yıllarca araştırmasını yaptığı şarkı ve türkü hikâyelerinin dönemsel sosyolojik analiz çalışmasını gelecek nesillere aktarmak üzere kitap haline getirdi. Müziğin tanımından ilgili dönem analizine kadar hemen hemen her detayı bulabileceğiniz “Kimlikli Şarkılar” kitabı hem bir müzik kitabı hem de sosyoloji. Bu eserini biricik oğlu Enver Can Aksu’ya ithaf etti.
Eskişehir’de koro çalışmaları haricinde sanat, kültür ve araştırma yazılarını paylaştığı Haberes Gazetesi’nde köşe yazarı.
Kendisine musiki yaşamında başarılar diliyor, yolunun açık olmasını can-ı gönülden temenni ediyoruz.
Böyle giderse Türkiye markası olmasına şaşırmayın. Ondaki azim kimsede yok.