Ankara'da özel sektör öğretmenlerinin Milli Eğitim Bakanlığı önünde yapmak istediği açıklamaya yönelik polis müdahalesinin ardından gözaltına alınan öğretmenlerle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.
Hak taleplerini duyurmak amacıyla bir araya gelen öğretmenlerden gözaltına alınan 41 kişiden ilk etapta 6'sı serbest bırakılırken, daha sonra 12 öğretmenin daha emniyetten ayrıldığı öğrenildi. Böylece serbest bırakılan öğretmen sayısı 18'e yükseldi.
Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası ve eğitim emekçileri, çalışma koşulları, taban maaş uygulaması ve özlük haklarına ilişkin taleplerini dile getirmek amacıyla Ankara'da bir araya gelmişti. Öğretmenlerin yapmak istediği açıklama sırasında polis müdahalesi yaşanmış, çok sayıda öğretmen gözaltına alınmıştı.
Gözaltındaki diğer öğretmenlerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenilirken, sendika temsilcileri gözaltıların tamamen sona ermesi ve öğretmenlerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.
12 öğretmen arkadaşımız daha serbest bırakıldı.
— Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası (@ogretmensendika) June 14, 2026
Biz buraya verilen sözlerin tutulması ve hakkımız olanı almak için geldik. Taleplerimiz karşılanana kadar mücadelemizden vazgeçmeyecek, hakkımız olanı almadan geri dönmeyeceğiz!#öğretmenlergözaltında @ProfDrAGurcan @NazimMavis… pic.twitter.com/TQHz9ZemNk





