SEVGİ GÜLDOĞAN

Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Uzay ve Havacılık Sanayii Anonim Şirketi ( TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı. Saldırıda beş kişi hayatını kaybederken, yirmi iki kişi de yaralandı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, yaptığı basın açıklamasında, "TUSAŞ’a yapılan bu saldırı, insanlık suçudur. Hayatını kaybedenlerin acısını ulusumuzla paylaşıyoruz," dedi. Bilgin, terör saldırılarının toplumsal birliği zayıflatamayacağını vurgulayarak, tüm kesimlerin teröre karşı ortak bir tavır alması gerektiğini belirtti.

Açıklamasında güvenlik önlemlerine dikkat çekerek, "Hassas bir dönemden geçiyoruz. Terör, hiçbir etnik kökene, dine veya ideolojiye ait değildir. Bu nedenle, toplumun her kesiminin birlik içinde hareket etmesi önemlidir," ifadelerini kullandı.

Bilgin, olayın en kısa sürede aydınlatılmasını ve sorumlularının cezalandırılmasını beklediklerini sözlerine ekleyerek, "Yaşama hakkı, insanlığın en temel hakkıdır. Teröre karşı ulusça çelikten kale olmalıyız!" dedi.

Muhabir: Haber Merkezi