Malzemeler:

  • 500 gram dana veya kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük soğan (ince doğranmış)
  • 2 yeşil biber (halka şeklinde doğranmış)
  • 2 domates (rendelenmiş veya doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
  • Tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • Yeteri kadar sıcak su
  • Garnitür için:
    • 2-3 yeşil biber (dilimlenmiş)
    • 2 domates (dilimlenmiş)
    • Tuz
    • Karabiber

Yapılış:

  1. Bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve ısınınca doğranmış soğanı ekleyerek kavurun. Soğanlar hafifçe pembeleşene kadar kısık ateşte kavurun.
  2. Soğanlar pembeleştiğinde etleri ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte soteleyin.
  3. Suyunu çeken etlere rendelenmiş veya doğranmış domatesleri ekleyin. Ardından sarımsak, salça, biber salçası, karabiber, kimyon, pul biber ve tuzunu ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırın.
  4. Eti örtmek için yeterli miktarda sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Etler yumuşayana ve suyu çekene kadar orta ateşte pişirin. Arada karıştırarak kontrol edebilirsiniz.
  5. Etler yumuşadığında tavanın üzerine dilimlenmiş yeşil biber ve domatesleri yerleştirin. Tuz ve karabiberle hafifçe tatlandırın.
  6. Tavanın kapağını tekrar kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  7. Maraş tava, sebzeler yumuşadığında servise hazırdır. Sıcak olarak pilav, ekmek veya lavaş ekmeği ile servis yapabilirsiniz.

Maraş tava, etin lezzetli sosu ve taze sebzelerle zenginleştirilen bir yemektir. Tarife damak zevkinize göre baharatlar veya malzemeler ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Muhabir: Mustafa Doğan Bulut