Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şiddetli sarsıntı çevre illerden de hissedilirken, ilçede bazı binaların yıkıldığı bildirildi. Enkaz altında kalan vatandaşların olup olmadığına dair çalışmalar sürüyor. Ekipler bölgeye sevk edilirken, arama kurtarma çalışmaları hızla başlatıldı.
Balıkesir'de meydana gelen deprem sonrası Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, bazı binaların yıkıldığını fakat ca kaybı olmadığını belirtti. Sındırgı ilçesinde ikamet eden vatandaşların panik havasında ve sokakta olduğunu da yaptığı açıklamaya ekledi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, merkez üssü Sındırgı olan sarsıntı yerin 5,99 kilometre derinliğinde gerçekleşti. Deprem, İstanbul ve İzmir’in yanı sıra Marmara ile Ege bölgelerindeki birçok ilde de güçlü şekilde hissedildi.

Ayrıntılar geliyor...




