Gastronomi şehri Hatay’ın eşsiz mutfağı, Başkent Ankara’ya taşındı. Ankara Dikmen Keklik Pazar Yeri’nde düzenlenen Hatay Lezzet Fuarı ile ziyaretçiler tepsi kebabı, kağıt kebabı, biberli ekmek, içli köfte, kaytaz böreği, ıspanaklı borani ve oruk gibi Hatay’ın yöresel lezzetlerini deneyimleme fırsatı buldu. Tatlıların şahı künefe, tepsi tepsi hazırlanarak fuara katılanların damaklarını şenlendirdi.

Fuarın açılış gününde, Hatay salçasından 1 ton ücretsiz dağıtım yapıldı ve vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Hatay Lezzet Fuarı Koordinatörü Tarık Akbaba, “Gastronominin merkezi Hatay’ı başkent Ankara’ya taşıdık. Dikmen Keklik Pazar Yeri’nde 22 Kasım Cumartesi akşamına kadar ziyaretçilerimizi Hatay mutfağının zengin lezzetlerini tatmaya davet ediyoruz” dedi.

Etkinlik kapsamında düzenlenen Künefe Yeme Yarışması, davul-zurna eşliğinde çekilen halaylarla renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmada galip gelen Muhammed Doğan Aktürk, Hatay yöresel ürünlerinin yer aldığı hediyeyi kazandı.

Öğretmenlere tren biletlerinde indirim!
Öğretmenlere tren biletlerinde indirim!
İçeriği Görüntüle

Hatay Lezzet Şöleni’nde bu yıl misafir şehir Gaziantep oldu. Gaziantep mutfağının baklava, çiğ köfte, içli köfte, beyran ve analı kızlı gibi özel lezzetleri de fuar alanında ziyaretçilere sunuldu.

Fuar, Ankara’da Hatay ve Gaziantep’in yöresel lezzetlerini deneyimlemek isteyen vatandaşlar için eşsiz bir gastronomi deneyimi sunuyor.

Kaynak: DHA