Bu güne kadar futbol federasyonunu birçok başlık altında eleştirmiş ve de tabiri caizse yerden yere vurmuştum. Şöyle hafızamı yokluyorum da, hiçbirinden dolayı bir pişmanlık duyup ta, “Keşke şunu da demeseydim” diyebileceğim bir şey bulamıyorum.
Bu güne kadar futbol federasyonunu birçok başlık altında eleştirmiş ve de tabiri caizse yerden yere vurmuştum. Şöyle hafızamı yokluyorum da, hiçbirinden dolayı bir pişmanlık duyup ta, “Keşke şunu da demeseydim” diyebileceğim bir şey bulamıyorum.
Ancak, federasyonun son kararını gördükten sonra, inanın önceki saçma sapan uygulamaları bile mazur göresim geldi.
Geçtiğimiz günler itibarıyla, stadyumları tam kapasiteyle taraftarlara açan Türkiye Futbol Federasyonu, deplasman seyircisi için komik bir karar aldı. Buna göre stadyumlara girişte kalkan kısıtlamalar yalnızca ev sahibi kulübün taraftarları için geçerli oldu!
TFF’nin açıklamasında, “Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası 2021 – 2022 Sezonu müsabakalarında stadyum seyirci kapasitesinin tamamı oranında ev sahibi takım seyircisi alınabilir. Müsabakalara misafir takım seyircisi alınmayacak” denildi.
Allah rızası için, bu nasıl bir mantık? Ev sahibi takım taraftarına yasağı kaldırırken, deplasman seyircisi için yasağın devam etmesi nedir?
Buradan şunu mu anlayalım? Demek ki Coronavirüs ev sahibi takım taraftarına bulaşmıyor sadece deplasman takım seyircisinde olabiliyor.
Bu arada Avrupa, ilk Corona dalgasının ardından stadların kapılarını kontrollü olarak açarken, bizde daha katı bir seyirci yasağı uygulanıyordu. Şu sıralarda ise tam tersi, salgındaki yükseliş ve doğal olarak artan vaka sayıları, yetkilileri yeniden kapanma eşiğine getirirken, biz yüzde elli olan seyirci kapasitesini yüzde yüze çıkarıyoruz. Her yerinden çelişki ve saçmalık akan federasyonun bu kararına gülelim mi, ağlayalım mı siz karar verin lütfen!
Eminim bu karara neden olarak, taraftarların bir yerlerden bir yerlere seyahat etmesini engellemek gösterilecektir. Peki o zaman insana şu soruyu sormazlar mı; “Eğer insanların seyahat etmesinde bir sakınca olsaydı, devletimiz pandemi döneminde olduğu gibi seyahat yasaklarını kaldırmaz ve toplumun bir yerden bir yere gitmesine koyduğu kısıtlamayı sürdürürdü. Eğer böyle bir yasak, kısıtlama yoksa ev sahibi veya misafir takım taraftarı ayrımı nedendir?”
Bu noktada net olarak söylemeliyim ki, kapasitenin yüzde yüze çıkartılması, başlıbaşına ‘yüzde yüz’ yanlış bir karar. Özellikle statları bir anlamda deşarj olma, özgürce bağırıp çağırım yakın temaslı sosyalleşme mekanı olarak görülen yerler. Bu nedenle, alınan kararın çok riskli ve erken olduğu kanısındayım. En azından bu sezon da yüzde elli kapasiteyle tamamlanmalıydı. Umarım bu durumun acılarını, zaten hayli yüksek olan vaka sayılarındaki artışla yaşamayız.
Evet, sonuç itibarıyla aldığı her kararı tartışılmaya muhtaç TFF’nin, akıl yoksunu bu saçmalığına da hep birlikte tanıklık ediyoruz…
Ne diyelim, Allah bundan da beterinden saklasın inşallah.
Kalın sağlıcakla…