ANKA Haber Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre, konu YENİ Parti'nin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında da gündeme geldi. Başvuru hazırlıkları için bir ekip oluşturulurken, parti yönetimi söz konusu kararın siyasi partilerin haklarını ihlal ettiğini savundu.
Karara tepki gösteren YENİ Parti kurmayları, CHP'nin anketlerde Türkiye'nin birinci partisi olduğunu belirterek, “Anketlerde Türkiye'nin birinci partisi olarak devam eden CHP'yi, mutlak butlan kararıyla yüzde 2'lere düşürdüler. Ne farkı var kapatmaktan? Bu bir hak ihlalidir. Bu hakkı elbette biz arayacağız” ifadelerini kullandı.
YENİ Parti'nin AİHM başvurusunu CHP'ye yönelik bir girişimden ziyade Türkiye'de siyasi partilerin hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla yapacağı belirtildi.





