Mike Waltz, Trump'tan, yakın zamanda Rusya-Ukrayna Savaşı’nı sona erdirmek için adımlar geleceğini belirterek, “Başkan Trump'ın bakış açısına göre, karşı tarafla ilişki ve diyalog kurmadan bir anlaşmaya varamazsınız. Gelecek aylarda bunu kesinlikle kurmuş olacağız” dedi.

6 Nisan Tarihinde Yaşanan Önemli Olaylar: Dünyada ve Türkiye’de Bugün Neler Oldu? 6 Nisan Tarihinde Yaşanan Önemli Olaylar: Dünyada ve Türkiye’de Bugün Neler Oldu?

Trump yönetiminin, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın diplomatik yollarla sona ermesi gerektiğinin farkında olduğunu kaydeden Waltz, ateşkes sağlanmasının her iki taraf için son derece olumlu bir adım olacağını ifade etti.

Waltz, Gazze'de esirlerin serbest bırakılmasını sağlayacak bir anlaşmaya yönelik müzakerelerin de sürdüğünü bildirerek, Trump'ın esirlerin serbest bırakılması konusunda ciddi olduğunu, bu nedenle de 20 Ocak'taki yemin töreninden önce bir anlaşmaya varıldığını görmek istediklerini söyledi.

Kaynak: DHA Ajansı