SEVGİ GÜLDOĞAN
Palandöken, mevcut ekonomik koşullar ve piyasada yeterli miktarda Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz bulunmaması nedeniyle, başvuru süresinin 1 Temmuz 2025 tarihine kadar uzatılması gerektiğini ifade etti.
Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazlar, ticaretin dijitalleşmesi ve vergi sisteminin iyileştirilmesi amacıyla zorunlu hale getirilmişti. Ancak, Palandöken'e göre, günümüz ekonomik koşulları ve cihazların yeterince rekabetçi bir piyasada bulunmaması, esnafın mağduriyetine yol açabilir. TESK Başkanı, esnafın mağduriyetini önlemek için piyasada birden fazla cihazın bulunmasının gerektiğini vurguladı.
Ekonomik Koşullarda Esnafın Desteklenmesi Gerekiyor
Bendevi Palandöken, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Günümüz ekonomik koşullarında esnafın mağdur edilmemesi için rekabet ortamının mutlaka oluşması gerekir. Bunun için de piyasada birden çok Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazın bulunması kaçınılmazdır." Palandöken, sektördeki sıkıntıların giderilmesi ve esnafın desteklenmesi adına sürenin uzatılmasının önemli olduğunu belirtti.