Abbas SATIR

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, vatandaşın ekonomik sıkıntısı içinde olduğunu bu nedenle ödenemeyen kredi ve kredi kartı miktarında patlama yaşandığını söyledi.

Prof. Dr. Metin Ergun, 2023 yılına göre %147 artış gösteren takibe düşen bireysel kredi sayısı ve %250 artış gösteren ödenemeyen kredi kartı sayısı, vatandaşlarımızın yaşadığı ekonomik krizin boyutlarını göstermesi açısından çarpıcı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Yüksek enflasyon ve alım gücünün erimesi, yüksek faiz oranları, hane halkının ve işletmelerin giderleri artarken gelirlerinin aynı düzeyde artmaması gibi faktörler vatandaşlarımızı içinden çıkılmaz bir noktaya doğru sürüklemekte ve geniş toplum kesimlerini çaresizliğe mahkum etmektedir.

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı problemi devam ettiği sürece bu trendin tersine çevrilebileceğini söyleme imkanı yoktur. O yüzden, hızlı bir şekilde bugün için enflasyona sebep olan kamu harcamalarının kısılması ve geniş kapsamlı bir tasarruf programının hayata geçirilmesinden başka çaremiz yoktur.”

CHP'li Yaman'dan Kurultay değerlendirmesi CHP'li Yaman'dan Kurultay değerlendirmesi

 

 

 

Muhabir: Haber Merkezi