KARDELEN UÇAK

Başkentin motifi haline gelen Güvenpark, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyon çalışmaları sebebiyle bir süredir kapalıydı. 29 Ekim’de açılması planlanan Güvenpark, güvenlik tedbirleri sebebiyle 3 Kasım’da vatandaşlara açıldı.

Başkentin kalbi olan Güvenpark’ın tarih dokusuna dokunulmadan yapılan restorasyon çalışmalarıyla park ferah bir hale getirilmiş. Yeşillik oranının arttığı parkta banklar ve oyun alanları yenilendi. 9 bin metrekarelik yeşil alan genişletilerek 11 bin metrekareye ulaştı. Başkentin endemik bitkilerinin kullanıldığı Güvenpark’ta, ağaç sayısı 320’den 520’ye çıkarıldı. Çevresinde kirli bir görüntü yaratan duraklar, bankamatikler ve kırık dinlenme bölgeleri kaldırıldı. Parkın içinde bulunan dolmuş durakları ise Eski Bayındırlık ve İskanBakanlığı binasının altında vatandaşlara ulaşım sağlamaya devam edecek.

“BAŞKENTİN SİMGESİNE YAKİŞİR BİR PARK”

Emekli Öğretmen Yusuf Bacanak, “Biz bir süredir açılmasını bekliyoruz. Emekliler olarak burada mesken yerimiz var. Ayrıkaldık hepimiz. Çok uzun tuttular. Sonunda açıldı. Parkı görünce çok mutlu oldum. Mansur Başkan ve ekibi iyi bir restorasyon çalışması gerçekleştirmiş. Parkı boydan boya gezdim. Çok açılmış. Başkentin simgesine yakışır bir park olmuş. Vatandaşlar parkta daha ferah gezebilir. Daha yeşil bir park yapmışlar. Ben çok beğendim. Ayrıca görüyorum ki, belediye ekipleri canla başla çalışmaya devam ediyor. Parkın hem oksijeni hem güzelliği hem de sakinliği artmış. Vatandaşlar olarak teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

BANK YAPISINI PEK BEĞENEMEDİM”

Parkın bank yapısını eleştiren Öğrenci Mehtap Su Ekin, “Ben parkı çok beğendim. Ama bank yapısını pek beğenemedim. Çünkü oturacak yerler azaltılmış. Evet, betonlar var ancak eski banklar daha güzeldi. Bankları bitiştirerek tek şerit haline getirmişler. Maalesef benim eleştirdiğim bir yapı oldu. Tanımadığımız insanlarla ayrı yerlerde oturmak daha keyifliydi. Betonlara da kışın soğukta o tutulmuyor. Keşke parkta dinlenecek, oturacak yerleri daha da fazla hale getirseler. Park ferahlasın diye yaptıklarını anladım. Gerçekten de ferah ve huzurlu bir parka dönüşmüş. Bankların haricinde parkın huzuruna, yeşilliğine ve keyfine diyecek yok. Burada öğrencilerin çalışabileceği küçük konteyner da güzel olabilir. Güvenpark'ı seviyoruz. Belediyeye çok teşekkür ederiz.” dedi.

ABB İYİ BİR İŞ ÇIKARMIŞ”

Hemşire Ece Pelin Kaya ise parka hayran kaldığını belirterek, “Bu güzel başkentimize de güzel bir park yakışırdı. Ankara Büyükşehir Belediyesi gerçekten iyi bir iş çıkarmış. Ben buraya geçen sene taşındım. Parkı gördüğümde çok üzülmüştüm çünkü Ankara'ya oldukça turist de geliyor. Hem yurt içinden hem yurt dışından Ankara sürekli ziyaret alan bir şehir. Dolayısıyla parkın eski, kırık, hayvanların dışkıları ile dolu betonların olması hiç yakışık değildi. Şimdi park oldukça temizlenmiş ve yenilenmiş. Geniş geniş alanda gezerken insana da rahatlık geliyor. Memur şehrinin iş koşturmasında, otobüsten inip biraz parkta dolaşmak insanı şarj ediyor. Ben parkı çok beğendim. Belediyenin ellerine sağlık. Planı da yeşilliği de çok güzel olmuş.” ifadelerini kullandı.

GÜVENPARK'IN OKSİJEN ORANI ARTMIŞ”

Güvenpark’taki yeşil alanın artırılmasına memnun olduğunu kaydeden Bankacı Saniye Eroldu, “Parkta bazı değişimler gördüm. Alanı genişletmişler, yeni ağaçlar dikilmiş, banklar yenilenmiş. Çok güzel olmuş. Ancak ben daha büyük bir değişim bekliyordum. Uzun zamandır vatandaşlara parkı kapattılar. Burada oyun alanı, kitap okuma köşeleri yapsalar çok yerinde olurmuş. Vatandaşın sohbet edip kaynaşabileceği bir bölge de olmalı. Emekliler buraya geldiğinde sıkılıyor. Öğrenciler veya işten çıkanlar da dinlenmeye geliyor. Aktivite köşesi yapılmalı. Ama ben yine de çok beğendim. Güvenpark’ın oksijen oranı artmış. Derin bir ‘Oh' çekerek gezdim parkı.” değerlendirmesini yaptı.

Muhabir: Haber Merkezi