GONCAGÜL KONAŞ

Zafer Partisi, Ramazan’ın üçüncü gecesinde Ankara’da düzenlediği iftar programında partililer ve vatandaşlarla buluştu. Etkinliğe Zafer Partisi Genel Başkan Vekili Ali Şehirlioğlu’nun açıklamaları damga vururken, Genel Başkan Ümit Özdağ’ın doğum günü de coşkuyla kutlandı. Şehirlioğlu, konuşmasında birlik, beraberlik ve barış vurgusu yaparak, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu tehditlere karşı mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

İftar programında konuşan Zafer Partisi Genel Başkan Vekili Ali Şehirlioğlu, birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Sevgili Hilal Hocam, Ümit Hocam’ın annesi, kız kardeşi ve Ümit Hoca’ya gönül bağlayan tüm Zafer Partililer, bu iftar gecesine hepiniz hoş geldiniz. Aramızda partimiz üyesi olmayan misafirlerimiz de var, onlara da hoş geldiniz diyorum" dedi.

Şehirlioğlu, 3 Mart tarihinin Zafer Partisi için özel bir anlam taşıdığını vurgulayarak, "Bugün Üç Mart, Ramazan’ın üçüncü gecesi ancak Üç Mart bizim için çok da farklı bir gece aynı zamanda. Değerli Genel Başkanımızın doğum günü. İyi ki doğdun" ifadelerini kullandı.

"BİRLİK, BERABERLİK VE BARIŞI KORUMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ"

Şehirlioğlu, Zafer Partisi’nin kuruluş amaçlarının birlik, beraberlik ve barış üzerine kurulu olduğunu belirterek, "Ancak öyle oyunlar oynanıyor ki şu anda Türkiye’de, maalesef bu birliğimizi bozmak için, bu beraberliğimizi bozmak için, bu barışı bozmak için herkes elinden geleni yapıyor. Ama unuttukları bir şey var: Bir Zafer Partisi var ve onun bir genel başkanı var, Prof. Dr. Ümit Özdağ. Gayri hukuki şekilde tutuklasalar bile hepimiz buradayız. Susturacaklarını zannettiler, susmadık. Korkutacaklarını zannettiler, korkmadık" dedi.

"TÜRK MİLLETİNİN GELECEĞİ İÇİN ENDİŞELİYİZ"

Türk milletinin geleceği için endişeli olduklarını belirten Şehirlioğlu, "Biz Türk milletinin geleceği için endişeli olduğumuzu söyledik. Onun için de her geçen gün Zafer Partisi yükselmeye devam ediyor. Çünkü söylediğimiz her şey doğru çıkıyor. Bakın, terörist başıyla müzakere olmaz dedik, mücadele olur dedik. Mücadelenin sonucunu geçen hafta gördük" ifadelerini kullandı.

"Eşref Rüya heyecanlı bir serüven" "Eşref Rüya heyecanlı bir serüven"

PKK ile mücadeleye de değinen Şehirlioğlu, "PKK, Türkiye’de bitmiştir. Eğer Türkiye’de PKK’yı bitirdilerse, o zaman yurtdışına müdahale şansımız olmayacak. Neden? Çünkü aslında Kuzey’de söylenen adam, 'Ben silah bırakmam' dedi. Ve biz bu oyunlara Türkiye olarak getirilmeye çalışılıyoruz. Birilerine sözler veriliyor, kapılar arkasında birtakım anlaşmalar yapılıyor. Buna karşı çıkacak bir tek parti var: Zafer Partisi" dedi.

"TÜRK MİLLETİ UYANMALI"

İkinci açılım sürecine karşı olduklarını belirten Şehirlioğlu, "Birinci açılım sürecinde 704 şehit verdik arkadaşlar. Bu ikinci açılım süreci. Ama artık böyle şehit vermeye ne düşüncemiz var ne de bunlara yol veririz. Ama önemli olan bizim inanmamız değil, milletimizi uyandırmamız lazım. Milletimiz elden gidiyor, vatanımız elden gidiyor" diye konuştu.

"GENEL BAŞKANIMIZIN İDDİANAMESİ BİLE HAZIR DEĞİL"

Şehirlioğlu, Ümit Özdağ’ın hukuksuz şekilde tutuklu bulunduğunu öne sürerek, "Ne dedik? Mehmetçik katilin affı yok dedik. Ne dedik? Ümit Özdağ’a özgürlük dedik. Ümit Öz yalnız değildir dedik. Ama gayri hukuki bir şekilde bugün tutuklu bulunan genel başkanımızın daha iddianamesi bile hazır değil. Dolayısıyla bundan sonraki ilk şey ‘İddianame nerede?’ olacak. Hep beraber bunu arayacağız arkadaşlar. Hadi hep beraber söylüyoruz: İddianame nerede?" diyerek salondan destek istedi.

"MEDRESELERLE EĞİTİMİ BOZUYORLAR"

Eğitim sistemine dair eleştirilerde bulunan Şehirlioğlu, "Dört artı dört artı dört diye bir eğitim sistemi vardır. Ancak üçüncü dördünde çocukları açık öğretime alıp, medreselere götürüyorlar. Daha ufacık çocuklar medreselere gitmeye başladı. Bunların karşısında kim olacak? Zafer Partisi olacak" dedi.

"UYUŞTURUCU VE SANAL KUMAR TEHLİKESİNE KARŞI MÜCADELE"

Konuşmasında gençleri tehdit eden tehlikelere de dikkat çeken Şehirlioğlu, "İlkokullara kadar artık uyuşturucu girmiş durumda. Aileleri çökertecek, dağıtacak sanal kumar var. Bunların karşısına kim çıktı ilk olarak? Genel Başkanım Prof. Dr. Ümit Özdağ çıktı. Biz de onun arkasından tekrar söylüyoruz: Türkiye’de artık çocukları bu uyuşturucu bağımlılığından kurtaracağız. Birlik, beraberlik, barışı herkese göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Şehirlioğlu, konuşmasını, "Sayın Genel Başkanımızı ilk fırsatta aramızda görmek ümidiyle, değerli annesinin ellerini öperek ona olan bağlılığımızı göstermek istiyorum. Hepinize saygı ve sevgiyle" diyerek tamamladı.

Muhabir: Haber Merkezi