Evrim Ağacı, X'ten İsrail merkezli bir biyoteknoloji şirketinin ilave şekerden ortalama 3.000 kat daha tatlı, mikrobiyal olarak üretilen bir proteini piyasaya sürmeye hazırlandığını açıkladı ve açıklamasında;
İsrail merkezli bir biyoteknoloji şirketi, ilave şekerden ortalama 3.000 kat daha tatlı, mikrobiyal olarak üretilen bir proteini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.
Batı Afrika kökenli tropik bir meyve olan "Serendipity Berry" (Dioscoreophyllum cumminsii) içerisinde keşfedilen bu protein, “Sweelin” olarak adlandırıldı.
Yapılan testlerde birçok gıda ürününde test edildi ve ürünün lezzetini değiştirmeden ketçabın şeker içeriğini %70, çikolatanın şeker içeriğini %50 oranında azaltmayı başardı.
Sweelin'in en büyük avantajıysa diğer tatlandırıcıların aksine bağırsak florasını etkilememesi ve tatlı molekülleri proteinlerden oluşup aminoasitlere sindirildiği için insülin salgısını aktive etmemesi.
Bunun gerçekleşmesi, Dünya çapında şekere bağlı metabolik hastalıkların ve obezite salgınının son bulabileceği anlamına geliyor" ifadelerine yer verdi.
İsrail merkezli bir biyoteknoloji şirketi, ilave şekerden ortalama 3.000 kat daha tatlı, mikrobiyal olarak üretilen bir proteini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.
Batı Afrika kökenli tropik bir meyve olan "Serendipity Berry" (Dioscoreophyllum cumminsii) içerisinde keşfedilen bu… pic.twitter.com/IBbWwLBNFa— Evrim Ağacı (@evrimagaci) December 1, 2024