"Tahran diyalogdan yana ancak teslime zorlanamaz"
"Tahran diyalogdan yana ancak teslime zorlanamaz"
İçeriği Görüntüle

Çin’in doğusundaki Zhejiang eyaletinde Dolphin Tayfunu alarmı verildi. Şiddetli rüzgar, yoğun yağış, sel ve toprak kaymalarına neden olması beklenen tayfunun, saatte yaklaşık 162 kilometre hızla ülkenin doğu kıyılarına yaklaştığı bildirildi.

390 bin kişi tahliye edildi

Tayfunun etkisini artırması beklenirken, Zhejiang eyaletine bağlı Taizhou kentinde yaklaşık 390 bin kişi yetkililerin talimatıyla güvenli bölgelere tahliye edildi.

Bölgede tayfunun oluşturabileceği risklere karşı kapsamlı önlemler alınırken, feribot seferleri ve gemi turları başta olmak üzere deniz faaliyetleri askıya alındı.

Çin’de kırmızı alarm verildi

Çin Ulusal Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada, Dolphin Tayfunu'nun yaklaşması nedeniyle tayfun uyarı sistemindeki en yüksek seviye olan kırmızı alarmın devreye sokulduğu belirtildi.

Yetkililer, tayfunun beraberinde getireceği şiddetli rüzgar ve yağışların yanı sıra sel ve toprak kayması riskine karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Dolphin Tayfunu'nun Çin'in doğu kıyılarında etkisini artırması beklenirken, bölgede hava koşulları ve olası afet risklerine karşı tedbirler sürdürülüyor.

Kaynak: DHA