İYİ Parti Çankaya İlçe Başkanı Özge Özbelen, “Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair” Çerçeve Yasa Kanun Teklifi’ne ilişkin İYİ Parti Çankaya İlçe Başkanlığı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.
Sonsöz Gazetesi’nden Sümer Taşkıran’ın haberine göre; Özbelen, İYİ Parti’nin sürecin ilk gününden itibaren tavrını net biçimde ortaya koyduğunu belirterek, “Terörle pazarlık yapılmaz. Teröristle müzakere edilmez. Devlet, terör örgütlerinin taleplerine göre şekillendirilmez” dedi.
“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ İMRALI’DAN GELEN MESAJLARLA BELİRLENEMEZ”
“Terörsüz Türkiye” adı altında yürütülen sürecin geldiği noktaya dikkat çeken Özbelen, kapalı kapılar ardında yürütülen görüşmelerin ve kamuoyundan gizlenen hazırlıkların ardından Çerçeve Yasa teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine getirildiğini söyledi.
Özbelen, İYİ Parti’nin sürecin başından itibaren karşı duruş sergilediğini belirterek şöyle konuştu: “İYİ Parti olarak biz, bu oyunu daha ilk gün gördük. Başından beri karşı duruşumuzu sürdürdük. Çünkü mesele, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin terör karşısındaki tavrını değiştirme girişimidir.”
“SİLAHLA ELDE EDİLEMEYENLERİN SİYASET MASASINDA ELDE EDİLMESİNE KAPI AÇILIYOR”
Çerçeve Yasa teklifinin yalnızca bir kanun düzenlemesi olarak değerlendirilmemesi gerektiğini savunan Özbelen, sürecin daha geniş siyasi sonuçları olabileceğini ileri sürdü. Özbelen, “Mesele, silahla ve kanla elde edilemeyenlerin siyaset masasında elde edilmesine kapı açmaktır. Mesele, şehitlerimizin emanetini, gazilerimizin onurunu ve Türk milletinin adalet duygusunu hiçe saymaktır” ifadelerini kullandı.
Sürecin Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş iradesi ve üniter devlet yapısı açısından da tartışma yaratabileceğini söyleyen Özbelen, “Cumhuriyetimizin kuruluş iradesini ve Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısını tartışmaya açabilecek bir sürecin önünü açmaktır. Biz buna izin vermeyeceğiz” dedi.
Haberin daha geniş ve detaylı halini Sonsöz Gazetesi’nde okuyabilirsiniz.




