Küçük boyutlarına rağmen bıldırcın eti, yoğun tadıyla büyük bir lezzeti beraberinde getirir. İşte bu özel lezzeti sofralarınıza taşımak için adım adım izleyebileceğiniz bir bıldırcın dolması tarifi sunuyoruz.
Her biri özenle hazırlanan dolmalar, pirinç ve baharatların mükemmel uyumunu taşırlar. Üstelik, dolmanın içine eklenen dolmalık fıstık ve kuş üzümü, bu lezzet deneyimine hoş bir dokunuş katıyor. Yapımı belki biraz zaman alabilir ancak sonuç, emeğinize değecek cinsten bir lezzet şöleni olacak.
Bıldırcın dolması tarifimizi sizler için adım adım anlattık. Eğer özel bir davet sofrası hazırlıyorsanız veya sevdiklerinizi şımartmak istiyorsanız, bu tarif tam da aradığınız lezzet olabilir. Haydi, mutfağa adım atın ve bıldırcın dolmasının büyülü dünyasına katılın!
Malzemeler
- 8 adet bıldırcın
- 1 su bardağı pirinç
- 1 büyük soğan
- 1/2 su bardağı dolmalık fıstık
- 1/2 su bardağı kuş üzümü (isteğe bağlı)
- 1/4 su bardağı tereyağı veya sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım limonun suyu
- Tuz, karabiber
- Yenibahar
- Tarçın
- 8 adet taze defne yaprağı
Yapılışı nasıl?
- Pirinci güzelce yıkayın ve süzün.
- Soğanı ince ince doğrayın.
- Tereyağını veya sıvı yağı bir tencerede eritin. İçine doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Dolmalık fıstığı ekleyip hafifçe kavurun. Ardından pirinci ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
- Pirinçler şeffaflaştığında suyunu ekleyin. İsteğe bağlı olarak kuş üzümünü de ekleyebilirsiniz.
- Tuz, karabiber, yenibahar ve tarçını ekleyerek karıştırın.
- Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Pişen pirinci ocaktan alıp limon suyu ve toz şekeri ekleyin. Karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Bıldırcınları temizleyip yıkayın, suyunu iyice süzdürün.
- Soğuyan pirinci bıldırcınların içine doldurun.
- Bıldırcınların açılan kısıflarını kürdan veya özel dolma iğnesi ile kapatın.
- Bir tencerenin dibine taze defne yapraklarını yerleştirin.
- Üzerine bıldırcınları sıralayın.
- Üzerlerine 1 çay bardağı suyu dökün.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte bıldırcınlar iyice yumuşayana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
- Pişen bıldırcın dolmalarını servis tabağına alıp üzerine limon dilimleriyle süsleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!