EBRU APALAK

Tüm Emeklilerin Sendikası Çankaya Şubesi, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara ve hayat pahalılığına dikkat çekmek için bugün Ankara’da Sakarya Caddesi’nde basın açıklaması yaptı. Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Kemal Irmak, Merkez Yürütme Kurulu üyesi Evrim Gülez ve Eğitimciler Derneği Genel Merkez yöneticileri de açıklamaya katıldı.

Açıklamayı Tüm Emeklilerin Sendikası Çankaya Şube Başkanı Ayşe Akgül okudu. Başkan Akgül, ağır ekonomik kriz nedeniyle en temel yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayamaz hâle geldiklerini belirtti. "Sefalet, işsizlik ve yoksulluk kaderimiz oldu. Bu sefaleti kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı. "Ulaşım, sağlık ve enerji gibi en temel ihtiyaçlara yapılan fahiş zamları kabul etmiyoruz ve derhal durdurulmasını talep ediyoruz" diyerek hükümete çağrı yaptı.

TÜM EMEKLİLERİN SENDİKASI NELER TALEP EDİYOR?

Tüm Emeklilerin Sendikası Çankaya Şubesi, emekliler için şu taleplerini dile getirdi:

Volkan Konak'ın ölümünde ihmal mi var? Volkan Konak'ın ölümünde ihmal mi var?

• Her emekliye 15 bin TL seyyanen zam yapılması,
• En düşük emekli aylığının en düşük devlet memuru maaşına eşitlenmesi,
• Bayram ikramiyelerinin yılda dört kez verilmesi ve asgari ücret tutarında olması,
• Elektrik zamlarının geri alınması ve sağlıkta katkı paylarının kaldırılması,
• Evi olmayan emeklilere kira ve barınma yardımı yapılması,
• Gıda zamlarının durdurulması ve gıda destek yardımı sağlanması.

"SENDİKA HAKKIMIZI ALANA KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK"

Akgül, emeklilerin artık kaybedecek bir şeylerinin kalmadığını ve haklarını almak için mücadele edeceklerini söyledi. "Sendika hakkımızı alana kadar, insanca yaşayacak bir düzene kavuşana kadar mücadelemiz sürecek." dedi. Bu mücadelenin yalnızca emeklileri değil, tüm emekçileri ilgilendirdiğini belirtti.

BİRLEŞİK VE DEMOKRATİK MUHALEFET İÇİN ÇAĞRI

Mevcut ekonomi politikalarının “yoksulu daha yoksul, zengini daha zengin” yaptığınıkaydeden Akgül, Türkiye’nin geleceğinin “otoriter yönetimde” değil, demokratik bir düzende olduğunu ifade etti. Akgül, buna dair şöyle konuştu: “Bunun için bu sistemin mağdur ettiği başta emekçiler ve emekliler olmak üzere birleşik ve demokratik bir muhalefetin büyütülmesi ve ortak mücadele yollarının örülmesinden başka çıkar yol yoktur. Bu halk demokrasiye lâyıktır. Cumhuriyet kazanımlarından vazgeçmeyecek. Hiç kuşkunuz olmasın; lâikliği yeniden kazanacağız. İnsanca yaşam için birleşelim. Sesimizi birleştirirsek gür çıkar. Birleşirsek bizi kim yıkar.”

Muhabir: Haber Merkezi