Kamu kurumlarında memur olma hayali kuran milyonlarca aday için beklenen gün geldi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2026-KPSS Ortaöğretim sınavı, 25 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek. Lise mezunu adayların katılacağı sınav öncesinde saat, süre ve sınav giriş belgesine ilişkin ayrıntılar yeniden gündeme geldi.

MEB’den META’ya dava hamlesi!
MEB’den META’ya dava hamlesi!
İçeriği Görüntüle

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy'un açıklamasına göre sınava toplam 2 milyon 985 bin 438 aday başvurdu. Sınav, Türkiye genelinde 254 merkezde uygulanacak.

KPSS Ortaöğretim saat kaçta başlayacak?

KPSS Ortaöğretim sınavı 25 Ekim Pazar günü saat 10.15'te başlayacak. Adaylara Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden toplam 120 soru yöneltilecek. Sınav için 130 dakika cevaplama süresi verilecek.

Sınavın saat 12.25'te sona ermesi planlanıyor. Ek süre kullanması uygun görülen engelli adaylara ise 30 dakika ilave süre tanınacak.

Adayların en çok dikkat etmesi gereken konu ise sınav binalarına giriş saati. Saat 10.00'dan sonra sınav binasına giriş yapılamayacak. Bu nedenle adayların trafik yoğunluğunu da hesaba katarak sınav merkezlerine erken ulaşmaları gerekiyor.

Sınav giriş belgesi nereden alınır?

Adaylar, sınava girecekleri okul, bina ve salon bilgilerini gösteren Sınava Giriş Belgesi'ne ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden ulaşabiliyor.

Belgeyi görüntülemek için ais.osym.gov.tr adresine giriş yapmak gerekiyor. Adayların sınav öncesinde bina, salon ve adres bilgilerini kontrol etmesi önem taşıyor.

Sınava giderken Sınava Giriş Belgesi'nin yanı sıra geçerli kimlik belgesinin de bulundurulması gerekiyor.

KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM takvimine göre 2026-KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları 19 Kasım 2026 tarihinde açıklanacak. Adaylar sonuçlarını ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilecek.

Sınav sonuçları, açıklanma tarihinden itibaren iki yıl geçerli olacak. Ancak adayların daha sonraki KPSS sınavlarına katılmaları durumunda sonuç geçerliliğine ilişkin özel kurallar uygulanabilecek.

ÖSYM'den sınav günü sessizlik çağrısı

Yaklaşık 3 milyon adayın katılacağı sınavda, sınav merkezlerinin bulunduğu bölgelerde gürültü yapılmaması büyük önem taşıyor. ÖSYM Başkanı Ersoy, sınav sırasında inşaat çalışmalarına ara verilmesi ve trafikte korna kullanımına dikkat edilmesi çağrısında bulundu.

Pazar günü sınava girecek adayların sınav belgelerini önceden hazırlamaları, kimliklerini kontrol etmeleri ve sınav merkezlerine zamanında ulaşmaları gerekiyor.

Muhabir: Ayça Cicidurucu