Eğilmez, bu yanılgıların Türkiye'nin gelişimini olumsuz etkilediğini vurguladı.
Demokrasi ve Seçim Algısı
Eğilmez'e göre, Türk toplumu demokrasi ile seçimi birbirine karıştırıyor. Seçimlerin demokrasinin sadece bir parçası olduğunu belirten Eğilmez, "Seçimi kazananlar yönetimi, kendileri için biçimlendirmeye başlarlarsa demokrasi biter." uyarısında bulundu. Azınlığın haklarının korunmasının demokrasinin temel ilkesi olduğunu vurgulayan Eğilmez, Türkiye'de çoğunluğun tahakkümüne dönüşen bir anlayışın hakim olduğunu savundu.
Hukuk ve yasa ayrımı
Yasa çıkarmanın hukukun bir parçası olduğunu, ancak asıl önemli olanın yasaların uygulanması olduğunu belirten Eğilmez, Türkiye'nin en büyük sorunlarından birinin çıkarılan kuralları uygulayamamak olduğunu dile getirdi. "Toplum sanki çıkardığı kuralları kendisi değil de bir başkası uygulayacakmış gibi düşünüyor." eleştirisinde bulundu.
Eğitim anlayışı
Lise eğitiminin sadece üniversite kazanmak için alındığı yanılgısına dikkat çeken Eğilmez, eğitimin amacının analiz yapmayı öğretmek olduğunu vurguladı. Türkiye'deki eğitim sisteminin ezberciliğe dayalı olduğunu ve eleştirel düşünebilen bireyler yetiştirmediğini savundu.
Egilmez'e göre Türkiye'nin temel yanılgıları
Ekonomi dünyasının saygın isimlerinden Mahfi Eğilmez, 21 Mayıs 2014 tarihinde kaleme aldığı "Temel Yanılgılarımız" başlıklı yazısıyla, Türk toplumunun sıklıkla düştüğü yedi önemli yanılgıyı masaya yatırdı.
Muhabir: Haber Merkezi
Yorumlar
Trend Haberler

Ankara’da Hava Durumu Alarmı: Kuvvetli Yağış ve Sel Uyarısı

Bulgaristan'da deprem

SİME-SEN ve SAVDES-SEN Tarihi Birleşmeye Gidiyor

Tuzla Organize Sanayi Bölgesinde korkutan patlama!

“Memur ve emeklinin ekonomik durumu beka sorunudur”

Sanatını estetik ve fonksiyonel üretimle birleştiriyor