Kış aylarının tazeliği ve lezzetiyle sofraları süsleyen nefis bir tarifle karşınızdayız! Taze sebzelerin eşsiz uyumuyla hazırlanan mücver, hem hafifliği hem de doyurucu lezzetiyle yaz sofralarına renk katıyor.
Malzemeler:
3 adet kabak
1 adet havuç
1 adet soğan
2 yumurta
Yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Yarım su bardağı ince bulgur
Yarım demet taze soğan (isteğe bağlı)
Yarım demet taze nane (isteğe bağlı)
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber (damak zevkine göre)
Yapılışı:
Kabakları rendeleyin, suyunu sıkarak bir kaba alın.
Havuçları rendeleyip, soğanı ince doğrayın ve rendelenmiş kabakların üzerine ekleyin.
İnce bulguru ekleyip karıştırın, sebzelerin suyunu çekmesini bekleyin.
Yumurtaları çırpın, içine rendelenmiş beyaz peyniri ekleyin, karışıma ekleyin.
Taze nane, taze soğan ve maydanozu ince doğrayarak karışıma ekleyin.
Baharatları ve sıvı yağı ekleyip, iyice karıştırın.
Karışımı yağlanmış bir tavada altın sarısı olana kadar pişirin.
Pişen mücverleri servis tabağına alarak sıcak ya da ılık servis yapın.
Bu nefis taze mücver tarifiyle yaz sofralarınıza sağlık ve lezzet katın. Hem pratik hem de besleyici olan bu tarif, taze sebzelerin muhteşem uyumu ile sofralarınıza baharın taptaze esintisini getirecek! Afiyet olsun!
Fotoğraf: Dokuzuncu Bulut