Kaza, önceki gün akşam saatlerinde Burhaniye ilçesindeki İskele Adyar Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sürücüsü ve plakası henüz belirlenemeyen bir otomobil, bisikletiyle seyreden Serkan Kadıoğlu’na çarptı.
Çarpmanın etkisiyle yola savrulan Kadıoğlu’na, arkadan gelen başka bir otomobil de çarptı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Ayvalık’taki Akçapınar Ortaokulu’nda sosyal bilgiler öğretmeni olarak görev yapan Kadıoğlu’nun olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.
Kazaya karışan otomobillerin sürücüleri, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
“Bisikletli ölümler artık son bulsun”
Kadıoğlu’nun üyesi olduğu VeloAdra Bisiklet Grubu, kazanın ardından yaptığı açıklamada bisikletli ölümlerinin sona ermesi çağrısında bulundu.
Açıklamada, “Yollarda bir canımızı daha kaybettik. Bisiklet grubumuzun kıymetli üyesi Serkan Kadıoğlu’nu zamansız bir şekilde kaybetmenin derin acısı içindeyiz. Bisiklet bir ulaşım ve yaşam biçimidir; yollarda görülmek, fark edilmek ve yaşamak istiyoruz. Bisikletli ölümler artık son bulsun” denildi.
Bisikletli Yaşam Platformu da son günlerde yaşanan kazalara dikkat çekerek, kısa süre içerisinde üç bisikletlinin yaşamını yitirdiğini belirtti.
Platformun açıklamasında, “İlyas Ulutaş, Eren Köse ve Serkan Kadıoğlu’nun kaybı hepimizi derin bir üzüntüye sevk etti” ifadeleri kullanıldı.
Serkan Kadıoğlu’nun cenazesinin, ikindi namazının ardından Burhaniye Kalemağa Hacı İsmail Camisi’nden kaldırılarak toprağa verileceği belirtildi.





