YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’ın gerçekleştirdiği “hayırlı olsun” ziyareti sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özel, fon soruşturması, hükümete yönelik iddialar ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın AK Parti’ye katılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Özel’den fon soruşturması açıklaması
Fon soruşturmasına ilişkin konuşan Genel Başkan, olayın siyasi bağlantıları bulunduğunu ve kapsamlı şekilde araştırılması gerektiğini savundu. Özel, iktidarın görevleri sırasında elde edilen bilgilerin kişisel kazanç için kullanıldığı iddiasında bulundu.
Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına yönelik tartışmalara da değinen Özel, soruşturma ve yargı süreçleri devam ederken geçmişte farklı konularda Meclis araştırma komisyonlarının kurulduğunu hatırlattı. Susurluk, Rabia Naz, Soma ve 15 Temmuz gibi soruşturmaları örnek gösteren Özel, “Adli süreç var, komisyon kurulamaz” gerekçesinin geçerli olmadığını söyledi.
“Erdoğan için üçüncü bir şık yok”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da çağrıda bulunan Özgür Özel, fon soruşturmasına ilişkin iddialardan Erdoğan'ın haberdar olması durumunda istifa etmesi ve hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini söyledi.
YENİ Parti lideri, Erdoğan'ın olaylardan haberdar olmadığını söylemesi halinde ise ülkeyi yönetme kabiliyetinin sorgulanması gerektiğini belirterek, seçim kararı alınması çağrısında bulundu. Özel, “Bilgisi dahilinde ise suçludur. İstifa ve hesap verme sürecindedir. ‘Ben bilmeden bunlar oldu’ diyorsa devleti yönetme kabiliyeti ortadan kalkmıştır” ifadelerini kullandı.
Ömer Çelik’e “Osman Arıkan Nacar” sorusu
Özel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in kendisine yönelik açıklamalarına da yanıt verdi. Çelik'e Osman Arıkan Nacar'ı tanıyıp tanımadığını soran Genel Başkan, Nacar ile Bodrum'da birlikte tatil yaptıkları ve Ankara'ya aynı uçakla döndükleri iddiasını gündeme getirdi.
Nacar'ın fon işlemlerinden yüksek miktarda kazanç sağladığını öne sürerek Çelik ile Nacar arasındaki ilişki konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesini istedi. Özel ayrıca, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın özel kalem müdürünün fon işlemlerine dahil olduğu yönündeki iddiaların da ortaya çıktığını savundu.
“Cemil Tugay İzmir’e ihanet etti”
Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye katılmasına ilişkin de sert ifadeler kullandı. AK Parti'nin geçmişte eleştirdiği bir ismi şimdi kendi saflarına kattığını belirterek Tugay'ın İzmir'e ve kendilerine ihanet ettiğini söyledi. Tugay'ın belediye yönetiminde sembolik bir konuma çekileceğini ve yönetimin AK Parti'nin kontrolüne bırakılacağını öne süren Özel, “AK Parti'nin İzmir'e bir kayyım atadığını, dün de bir kuklaya rozet taktığını görmüş durumdayız” dedi.
Özgür Özel, Tugay'ın aday gösterilmesi sürecine yönelik eleştirilere de tepki göstererek, aday belirleme döneminde anketlerin ve parti organlarının kararlarının dikkate alındığını söyledi. Tugay'ın bu şekilde bir tutum sergileyeceğini bilmesi halinde kendisini aday göstermeyeceğini belirterek “Ama böyle bir haysiyetsizliği kim görebilir, kim bilebilir?” ifadelerini kullandı.




