Türkiye’nin en uzun soluklu klasik gitar etkinlikleri arasında yer alan festival kapsamında, birçok usta gitarist konser verecek, ayrıca farklı konseptlerde atölye çalışmaları ve ustalık sınıfları düzenlenecek.
Açılış ve kapanış konserleri dikkat çekiyor
Festivalin açılış konserini perdesiz gitar ustası Cenk Erdoğan solo performansıyla gerçekleştirecek. Flamenko müziğinin önemli isimlerinden Ezgi Anıl, Tansel Özalp’in cajon eşliğinde sahne alacak. Ayrıca Yeprem-Günenç gitar ikilisi de festival programında yer alacak. Festivalin kapanış konserini ise dünyaca ünlü Fransız klasik gitar sanatçısı Gabriel Bianco verecek. ODTÜ Klasik Gitar Topluluğu da bu yıl sahnede yer alan isimler arasında olacak.

Usta isimler atölye ve ustalık sınıflarında buluşacak
Festivalin eğitim ayağında ise Gabriel Bianco, Onur Yılmaz, Alper Es, Vural Kahraman ve Cem Çeliksırt gibi usta isimler, atölyeler ve ustalık sınıflarıyla katılımcılarla buluşacak.
ODTÜ Uluslararası Klasik Gitar Festivali, Türkiye’de klasik gitar müziğinin yaygınlaşmasına katkı sunan Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın desteğiyle gerçekleştirilecek. Medya sponsorluğunu LaKonser üstlenirken, etkinlik Institut Français Turquie tarafından da destekleniyor.




