Yenimahalle Belediyesi, Nefes Engelliler Sosyal Tesisi ve Engelliler Birimi üyeleri ile annelerine yönelik özel bir etkinliğe imza attı. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen “Kadınlar Matinesi”, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katılarak ailelerin sevincine ortak oldu.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte anneler müzik eşliğinde keyifli anlar yaşarken, özel gereksinimli çocuklar ise eğitmenler eşliğinde Evrensel Değerler Çocuk Müzesi’nde çeşitli etkinliklere katıldı.

“Her zaman yanınızdayız”

Etkinlikte çocuklarla birlikte pasta kesen Başkan Fethi Yaşar, özel bireylerin ve ailelerinin her zaman yanında olduklarını vurguladı. Otizm konusunda toplumsal duyarlılığın artırılmasının önemine dikkat çeken Yaşar, göreve geldikleri günden bu yana bu alanda birçok çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Nefes Engelliler Sosyal Tesisi’nde yaklaşık bin 300 çocuğa hizmet verildiğini belirten Yaşar, yıl boyunca düzenlenen etkinliklerle hem çocukların gelişimine katkı sağladıklarını hem de ailelerin yükünü hafifletmeyi amaçladıklarını söyledi. “Sizin çocuklarınız bizim çocuklarımız” anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Eğlence ve mutluluk bir aradaydı

Programın ilerleyen bölümünde çocuklar da annelerine katılarak eğlenceye ortak oldu. Müzik eşliğinde dans eden katılımcılar, unutulmaz bir gün yaşadı.

BBP Lideri Destici’den CHP’ye ve Seçim Çağrısına Eleştiri
BBP Lideri Destici’den CHP’ye ve Seçim Çağrısına Eleştiri
İçeriği Görüntüle

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen çekilişte katılımcılara çeşitli hediyeler verildi. Öğretmenlerinden hediyelerini alan çocukların mutluluğu etkinliğe damga vurdu.

Yenimahalle Belediyesi’nin düzenlediği bu özel program, hem farkındalık oluşturdu hem de ailelere moral dolu anlar yaşattı.

Muhabir: Şevval Ateş