Gurme

Pratik ve Lezzetli: Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Ünlü sarımsaklı ekmek tarifi, ekmek tutkunlarını ve lezzet avcılarını mutlu ediyor. Bu nefis ekmek tarifi, hem kolay yapılışı hem de muhteşem tadıyla öne çıkıyor. İşte bu lezzetli tarifin detayları:

Malzemeler:

500 gram un
300 ml ılık su
10 gram tuz
10 gram taze maya
4 diş sarımsak (isteğe bağlı)
50 ml zeytinyağı
Tuz, karabiber (isteğe bağlı)
Taze kekik veya biberiye (isteğe bağlı)


Yapılış:

Öncelikle, mayayı ılık su ile karıştırarak eritin ve mayanın aktive olmasını bekleyin.
Unu bir kaba alın, ortasını açın ve tuz ile mayayı ekleyin. İsterseniz rendelenmiş sarımsakları da bu aşamada ekleyebilirsiniz.
Karışımı iyice yoğurun ve ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un ilave edin. İstediğiniz baharatları da ekleyin ve karıştırın.
Hamuru üzerini streç filmle örtün ve yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin, hamur iki katına çıkana kadar bekleyin.
Hamuru tezgaha alın ve yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine koyun.
Üzerini bir bezle örtün ve yaklaşık yarım saat daha dinlendirin.
220 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Sarımsaklı ekmek tarifiniz hazır! Bu nefis ekmek, sofralarınızı taçlandıracak. Afiyet olsun!