Gurme

Muhteşem künefe tarifi sizlerle

Malzemeler:

Şerbet İçin:

2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
1 tatlı kaşığı limon suyu
Künefe İçin:

250 gram tel kadayıf
150 gram taze veya lor peyniri (veya mozarella peyniri)
150 gram tereyağı
Antep fıstığı veya iri dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
Tarçın (isteğe bağlı)


Hazırlık:

İlk olarak şerbeti hazırlayın. Su, toz şeker ve limon dilimini bir tencereye koyun. Orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakın. Şeker eridiğinde limon suyunu sıkın ve yaklaşık 10-15 dakika daha kaynatın. Şerbet kıvam alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kadayıfı hazırlamak için, tel kadayıfı iki parmak kalınlığında kesin. Ardından tereyağını eritin.
Bir künefe tavası veya benzer bir tava kullanarak kadayıfın yarısını tavaya yerleştirin ve üzerine erimiş tereyağı gezdirin.
Üzerine peyniri serpiştirin ve ardından kalan kadayıfı ekleyin. Üzerine tereyağı gezdirin ve hafifçe bastırarak düzeltin.
Tavanın kapağını kapatın ve kadayıfı orta ateşte altı kızarana kadar pişirin. Altı kızaran kadayıfın üzerine bir tepsi veya tabak yerleştirin ve tavanın altını üstüne çevirerek kadayıfın diğer tarafını da kızartın.
Kadayıfın her iki tarafı da kızardığında, ocaktan alın.
Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbetin kadayıfa iyice işlemesi için birkaç dakika bekleyin.
Son olarak, isteğe bağlı olarak iri dövülmüş ceviz veya Antep fıstığı serperek ve üzerine tarçın serperek servis edin.
Künefeniz servise hazır! Sıcak olarak servis yapın ve taze olarak tadını çıkarın. Afiyet olsun!