Lezzet ve şıklığın buluştuğu sofra keyfi

Kakaolu Kardelen Tatlısı, hem görünümüyle hem de lezzetiyle sofralarınıza şıklık katacak harika bir tatlı seçeneğidir. Bu tatlı, yumuşacık keki ve iç harcındaki ceviz veya fındık ile damakları şenlendiren, üzerindeki hafif şekerli süt karışımıyla ise tam anlamıyla bir şölen sunan bir tarife sahiptir.

Büyütmek için resme tıklayın

Kakaolu Kardelen Tatlısı'nın hazırlanışı oldukça basit ve sonucunda görsel bir şölen sunan bir tatlı elde etmek mümkündür.

Yumuşak kekin içerisindeki ceviz veya fındık dolgusu, her lokmada farklı bir lezzet deneyimi yaşamanıza olanak tanırken, üzerindeki süt, şeker ve kakao karışımıyla tatlıya hafif bir tatlılık ve yoğun bir kakaolu aroma katmaktadır.

Siz de misafirlerinizi etkileyici bir tatlı ile karşılamak veya özel günlerinizde sofralarınıza farklı bir dokunuş katmak istiyorsanız, Kakaolu Kardelen Tatlısı tarifini deneyebilir, şıklığı ve lezzeti aynı anda yaşayabilirsiniz. İşte bu nefis tarifin sırlarını keşfetmeye hazır mısınız?

Kakaolu Kardelen Tatlısı, özellikle Türk mutfağında popüler olan hafif ve lezzetli bir tatlıdır.

İşte Kakaolu Kardelen Tatlısı'nın tarifi:

Malzemeler

Keki İçin:


- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un

İç Harcı İçin:


1 su bardağı dövülmüş ceviz içi veya fındık

Lezzet ve şıklığın buluştuğu sofra keyfi

Üzeri İçin:


- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- Ceviz içi veya hindistancevizi (isteğe bağlı)

Yapılışı nasıl?

1. Öncelikle yumurta ve toz şekeri çırpın. Sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırın.

2. Kabartma tozu, vanilin ve kakao ekleyerek karıştırın.

3. Unu yavaş yavaş ekleyerek homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

4. Hazırladığınız kek karışımını yağlı kağıt serili tepsiye dökün.

5. Üzerine dövülmüş ceviz içi veya fındık serpiştirin.

6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

7. Fırından çıkan sıcak kekin üzerine süt, toz şeker ve kakao karışımını gezdirin.

8. Dilimledikten sonra dilimlerin üzerine ceviz içi veya hindistancevizi serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Kakaolu Kardelen Tatlısı, yumuşak keki, içerisindeki ceviz veya fındık dolgusu ve üzerindeki hafif şekerli sosuyla oldukça lezzetli bir tatlı alternatifidir. Afiyet olsun!

06 Oca 2024 - 10:55 - Keşfet

Mahreç  Zehra Önen


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.